В следващите 10 до 15 г. Република Северна Македония няма

...
В следващите 10 до 15 г. Република Северна Македония няма
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев: Македония няма да влезе в ЕС в следващите 10-15 години

" В идващите 10 до 15 година Република Северна Македония няма да стане член на Европейския съюз. Жалко е за тях, само че те го предизвикват сами на себе си " - такава прогноза направи някогашният зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев.

Има опити да се понижи напрежението и от двете страни. Със сигурност ще има конфликти, въпросът е до какъв брой могат да се координират и понижат, сподели той във връзка идните празнувания на 151-годишнината от рождението на Гоце Делчев.

Категорично има външна интервенция. Като погледнем кои са уредниците на най-сериозни конфликти, ще забележим и кои са кукловодите. От наша страна ще забележим, че става въпрос за Вътрешна македонска революционна организация и " Възраждане ", които отявлено пазят позициите на Русия. От другата страна е ВМРО-ДПМНЕ, която желае Северна Македония да е по-близка със Сърбия и Русия, означи Керемедчиев.

Тази тематика се нагнетява от партии, които са отвън Народното събрание и се пробват да вдигнат своята поддръжка, а " Възраждане " пък се пробват със всевъзможни провокации да си вдигнат резултатите. ВМРО-ДПМНЕ пък вършат всичко допустимо да дестабилизират ръководещите СДСМ, проучва той.

Нека бъдем спокойни и да не изпадаме в нервност. Няма бъларско несъгласие, има несъгласие на Европейска комисия към Северна Македония. След съглашението, което беше подписано по предложение на Франция, несъгласие от България няма, има от Европейска комисия и договарянията ще започват, когато Скопие извърши уговорките си. Ветото не е падало, а се е трансформирало. РСМ не е почнала договаряния за участие, тя може би е на светлинни години поради метода, по който се държи за разлика от Албания, която безшумно и добродушно си стартира договарянията, подсети той пред Българска национална телевизия.

Румъния има доста по-сериозна поддръжка за Шенген от нас, само че би коствало доста повече да изградим граница между тях, в сравнение с да станем членове дружно. Виждате какъв брой незаконни мигранти се хващат в страната и огромните градове, те са влезнали тук, очевидно имаме подготвеност за участие, само че корупционни практики ни стопират, сподели още Керемедчиев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР