В следващите 10-15 години България трябва да намери механизми, за

...
В следващите 10-15 години България трябва да намери механизми, за
Коментари Харесай

Борисов: България трябва да намери механизми да замени въглищата

В идващите 10-15 години България би трябвало да откри механизми, с цел да размени въглищата с нова технология, която не замърсява околната среда. Това сподели в Брюксел министър председателят Бойко Борисов, който се срещна с ръководителите на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и Европейския съвет Шарл Мишел. Основните тематики в диалозите са били преходът към зелена стопанска система и бъдещата бюджетна рамка на Европейски Съюз.

Следващите седмици са доста значими за многогодишната финансова рамка или европейският бюджет за идващите седем години.

Шарл Мишел и Урсула фон дер Лайен одобряват всички европейски водачи тази седмица. Днес при тях беше и министър председателят Бойко Борисов.

Очаква се конфликт по тематиката за бюджета, защото огромни страни чисти платци като Германия, Холандия, скандинавските страни не желаят да се усилват вноските им в европейския бюджет. Това няма по какъв начин да не стане след напускането на Англия, което отвори дупка в бюджета.

Всяка страна би трябвало да показа личните си проекти в подтекста на бюджета и прехода към зелена стопанска система.
 Борисов разисква в Брюксел бюджета на Европейски Съюз и зелената договорка Борисов разисква в Брюксел бюджета на Европейски Съюз и зелената договорка
Премиерът Бойко Бориков се срещна с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел, с който разискаха идните договаряния по многогодишната финансова...

Със 60 милиарда евро по-малко ще разполага Европейски Съюз в идващия седемгодишен финансов интервал поради напускането на Англия. Според Борисов все пак страната ни ще получава същите пари както до момента и даже повече. Зеленият пакт на Брюксел обаче е огромен проблем за България, тъй като 60 % от електрическата енергия идва от въглищни централи.
Бойко Борисов - министър-председател: Притеснително е, че споделят - добре, вие имате 14 милиарда евро, може да си оправите енергетиката с тях. Да де само че ние незабавно репресирахме, че това са парите и за инфраструктура и за дребни и междинни предприятия, обучение и всичко останало. Тука ни е главният спор и нощес и през днешния ден и тук борбата е доста огромна.
Премиерът разяснява, че чакалнята на еврозоната и банковият съюз значат за България дисциплинираност, надзор и обезпечени финанси.
Бойко Борисов - министър-председател: Аз не виждам в Европа страна с евро да е по-зле от България. Вие нали тук живеете? Някоя страна, която е въвела евро да е по-зле от други? Това световно ни привързва към Европа на първа скорост, към белите страни.
В Брюксел Борисов е разискал и окончателното отпадане на наблюдението по Механизма за съдействие и инспекция.
 Премиерът Борисов се срещна с Урсула фон дер Лайен в Брюксел Премиерът Борисов се срещна с Урсула фон дер Лайен в Брюксел
Министър-председателят Бойко Борисов се срещна довечера в Брюксел с ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен. Утре министър председателят ще беседва и с председ...

В Брюксел беше и водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Тя имаше среща с ръководителя на Народното събрание Давид Сасоли.

Тя се видя и с европейския основен прокурор Лаура Кьовеши, която беше на чуване в една от парламентарните комисии. Тя е споделила на Нинова, че ще посети България през март.
 Лаура Кьовеши идва в България през март Лаура Кьовеши идва в България през март
Европейският основен прокурор Лаура Кьовеши ще посети България през март. Това заяви водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след среща с Кьовеши в Европейския...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР