В следващата фаза на пазарната експанзия се очаква Solana (SOL)

...
В следващата фаза на пазарната експанзия се очаква Solana (SOL)
Коментари Харесай

Прогноза за Solana: Може ли алткойнът да надмине Етериум?

В идната фаза на пазарната агресия се чака Solana (SOL) да доближи 10% от Етериум (ETH), съгласно InvestAnswers.

Приемайки, че Етериум ще доближи $8,000 в идващия бичи пазар, анализаторът спекулира , че в случай че Solana доближи 10% от пазарната капитализация на ETH, предел, който към този момент е достигала в предишното, това би означавало ценова цел от $231 за SOL, което ще докара до възвръщаемост на инвестицията (ROI) от почти 278% от настоящата цена от $62.

Само преди дни  DeFi екосистемата на Solana реализира забележителен стадий, като общата заключена стойност (TVL) надвиши $655 милиона – скок с 211% по отношение на TVL от $210.47 милиона на 1 януари.

Освен това впечатляващата скорост на Solana от десетки хиляди транзакции в секунда (TPS) надвишава 15 TPS на Етериум, което я прави удобна за приложения с висока продуктивност като децентрализирани тържища (DEX) и платформи за незаменяеми токени (NFT).

В един по-оптимистичен сюжет InvestAnswers допусна, че достигането на Solana до 20% от пазарната капитализация на Етериум не е напълно реалистично. Това евентуално би могло да докара до пазарна капитализация от почти $192 милиарда и цена от $453 за 1 SOL , което демонстрира голяма възвръщаемост на вложенията от към 2,038% от актуалната цена от към $62.

Анализаторът сподели също, че Solana към този момент е надхвърлила прага от 10%. Сравнението сред фундаменталните индикатори на SOL и ETH акцентира новаторския консенсусен механизъм на Solana за доказване на историята (PoH), допускащ високоскоростни транзакции при ниски такси, контрастирайки с настоящия преход на Етериум от PoW към PoS (Сливането/The Merge)

Макар че Сливането доста понижи потреблението на сила, то не взема решение проблемите с ниските TPS и високите мрежови разноски.

Съоснователят на Solana Анатолий Яковенко счита, че мащабируемостта на Етериум остава предизвикателство след Сливането, наблягайки доста по-големия размер на транзакциите на Solana.

Етериум има за цел да се оправи с проблемите, свързани с мащабируемостта, благодарение на “ ” и “ “, само че се планува тези усъвършенствания да лишават години. Продължават да съществуват въпроси по отношение на дълготрайната резистентност на Solana спрямо добре откритата екосистема за разработчици на Етериум.

Предимството на Solana във връзка с скоростта на транзакциите и мащабируемостта я нарежда удобно, макар че напъните на Етериум да се оправи с тези ограничавания може да лишават години.

Тази разлика може да подтиква по-доброто показване на SOL в идната бича фаза, само че устойчивият триумф на плана ще зависи от разрешаването на проблемите със стабилността на мрежата и насърчаването на растежа.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР