В следствения арест в Благоевград е разпоредена вътрешна проверка във

...
В следствения арест в Благоевград е разпоредена вътрешна проверка във
Коментари Харесай

След самоубийството на Цецо от Лом: Вътрешна проверка в следствения арест

В следствения арест в Благоевград е разпоредена вътрешна инспекция във връзка със самоубийството на  Цветелин Цеков, който  държа за заложници фамилията на годеницата си в село Вълково и рани тежко татко й, научи BulNews.     Обект на инспекцията е и различен случай с задържан, който е бил измъчван и застрашен с обезчестяване от собствен съкилийник. 
Вътрешната инспекция в следствения арест е разпоредена от шефа на регионалната дирекция " Изпълнение на наказванията " комисар Милан Миланов. 
Комисия ще раздследва аргументите, довели до самоубийството на похититеиля в санданското село Вълково Цветелин Цеков, против който бяха повдигнати четири обвинявания, в това число и опит за ликвидиране.  Той беше открит мъртъв в килията на следствения арест, обесен на решетката с връзки от маратонки, съществуването на които е сериозен пропуск.  
По устав арестантите би трябвало да бъдат проверявани от чиновници на всеки 15 минути. Дали има позволени съществени нарушавания ще ревизира специфична комисия. Ако се установяват съществени пропуски или умишленост в дейностите на чиновниците в следствения арест, ще бъдат наложени дисциплинарни санкции, безапелационен бе регионалният шеф на ГДИН.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР