В следобедните часове в почти цялата страна ще превали дъжд,

...
В следобедните часове в почти цялата страна ще превали дъжд,
Коментари Харесай

Пролетно ще е времето и утре, от понеделник - дъжд и сняг

В следобедните часове в съвсем цялата страна ще превали дъжд, като вечерта тук-там преваляванията ще са интензивни и съпроводени от гръмотевици. Ще духа до сдържан югозападен вятър, който след обяд ще стартира да се ориентира от запад. Ще се задържи топло с оптимални температури сред 18° и 23°.

През нощта преваляванията ще спрат и облачността ще намалее. Минималните температури на следващия ден ще са сред 4° и 9°, в София - към 6°.

В неделния ден ще има повече слънчеви часове. По-значителна облачност ще има след обяд над планинските региони и Североизточна България, където тук-там едва ще превали. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са сред 14° и 19°.

Над планините облачността ще е променлива, постоянно забележителна и след обяд тук-там ще има валежи от дъжд, над 1800 метра - от сняг. Ще духа сдържан до мощен вятър от запад-северозапад.

На места и в останалата част от Балканите на следващия ден ще има превалявания, в обособени региони краткотрайно интензивни и съпроводени от гръмотевици. Температурите едва ще се намалят.

У нас при започване на новата седмица, с сдържан и мощен вятър ще нахлува леден въздух. В понеделник ще има превалявания от дъжд, покачва се вероятността да са обилни по количество. Бързо и сензитивно ще става студено и към вечерта във високите полета на Западна България дъждът ще минава в сняг.

Във вторник и сряда ще бъде студено и ветровито; към момента с превалявания, ще има и дъжд, и сняг, повече ще са преваляванията през първия ден в източните региони.

В четвъртък вероятността за превалявания понижава, а дневните температури ще стартират да се покачват.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР