В следобедните часове в по-голямата част от страната ще остане

...
В следобедните часове в по-голямата част от страната ще остане
Коментари Харесай

Застудяване и съществени валежи от дъжд и сняг утре

В следобедните часове в по-голямата част от страната ще остане облачно, а в западните и южните региони ще превалява дъжд.

Максималните температури ще бъдат в доста необятни граници - от 6° в северозападните елементи, където ще бъде безшумно, до към 18° в Източна България, където ще духа сдържан, краткотрайно мощен югозападен вятър. В областите с разгласен код жълто поривите ще доближават до към 80 км/ч.

През нощта със мощен вятър от северозапад ще нахлува по-студен въздух. Очакват се и проливни превалявания от дъжд, които по високите полета на Западна България и в Предбалкана ще преминат в сняг.

Утре преваляванията ще продължат. Ще се образува снежна завивка, тук-там до към 15 см. В областите Благоевград, Смолян и Кърджали е разгласен код оранжево за обилни превалявания от дъжд, в някои региони до към 50 литра на кв.м.

Ще бъде и доста прохладно, като в Източна България вятърът през по-голямата част на деня ще остане с посока от юг и температурите там ще доближат до 12 - 14°. В останалата част от страната значително ще се намалят и в Дунавската низина и високите западни полета ще бъдат към нулата.

На доста места по Черноморието също се чакат превалявания, само че от дъжд. Ще духа сдържан, към момента южен вятър. Максималните температури ще са сред 13° и 15°.

Облачно, мъгливо и с превалявания - най-вече от сняг - ще бъде времето в планините. Ще се образува снежна завивка. По планинските проходи ще има снежни виелици и ще се образуват навявания.

Ще бъде също и доста прохладно със мощен югозападен вятър, който още преди обяд в масивите от западната половина на страната ще ориентира от северозапад и температурите ще се намалят.

Средиземноморски циклон е причина за предстоящите обилни превалявания в по-голямата част от Балканите. С нахлуването на по-студен въздух от северозапад температурите ще продължат да се намаляват и в западните и централните региони ще вали сняг, а в Гърция и източните елементи – дъжд.

У нас през нощта против сряда в по-голямата част от страната преваляванията ще продължат, като по-значителни ще са тук-там в източната половина от страната, а със захлаждането и в Североизточна България дъждът ще премине в сняг.

Очакванията са в сряда преваляванията на всички места да спрат, само че ще остане прохладно.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР