В следобедните часове ще бъде предимно облачно, с валежи от

...
В следобедните часове ще бъде предимно облачно, с валежи от
Коментари Харесай

Значителни валежи и застудяване се очакват днес и утре

В следобедните часове ще бъде най-вече облачно, с превалявания от дъжд, по-значителни в централните елементи на Северна България. От североизток ще прониква по-студен въздух и оптималните температури в множеството региони ще бъдат сред 11° и 16°.

Значителна ще се задържи облачността и през идващото денонощие, а до обяд в Дунавската низина ще бъде мъгливо. Главно в югоизточната половина от страната ще има превалявания от дъжд, по-значителни в крайните югоизточни региони.

С сдържан североизточен вятър ще продължи да нахлува по-студен въздух. Максималните температури ще са сред 9° и 14°, в София – към 10°. Вечерта в по-голямата част от страната преваляванията ще спрат.

Облачно и с превалявания ще бъде и по Черноморието. По-значителни ще са до обяд над южното крайбрежие. Ще духа сдържан североизточен вятър, а вълнението на морето ще се усили до 3-4 бала.

Със забележителна облачност и превалявания ще бъде времето и в планините, като границата сред дъжд и сняг ще бъде на към 1300-1400 метра.

Ще духа сдържан, по високите и открити елементи - краткотрайно мощен източен вятър. Максималните температури в курортите ще са от минус 1° на Алеко до 7° в Банско.

С превалявания ще бъде на следващия ден на Балканите и Апенините, както и в източните елементи от Пиринеите. Ще вали и в северната половина от Скандинавския полуостров и в северозападните региони от Британските острови.

У нас в неделя облачността ще намалее, само че в доста региони от страната ще бъде със утринни мъгли, тук-там – трайни. Ще има и слънчеви часове, най-вече в планините. В началото на новата седмица времето ще остане без смяна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР