В следобедните часове облачността временно ще се увеличи и вечерта

...
В следобедните часове облачността временно ще се увеличи и вечерта
Коментари Харесай

Температурите скачат до 22 градуса

В следобедните часове облачността краткотрайно ще се усили и вечерта тук-там ще превали дъжд

През нощта ще доминира ясно време, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), съобщи.

Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от междинното за месеца. Ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че ще е без превалявания. Ще духа слаб, тук-там в Северна България - до сдържан юг-югозападен вятър. Минималните температури ще са най-вече сред 2° и 7°, в София към 3°.

Утре преди обяд ще е най-вече слънчево с раздрана висока облачност. В следобедните часове облачността от запад краткотрайно ще се усили и снижи и вечерта тук-там в Северна България ще превали дъжд. Ще духа до сдържан, в Западния Предбалкан - краткотрайно мощен югозападен вятър. Дневните температури още ще се покачат и оптималните ще са сред 17° и 22°, в София - към 17°.

Над Черноморието ще доминира слънчево време. Ще има раздрана висока облачност, която вечерта ще се усили и снижи, само че ще се задържи без превалявания. Ще духа сдържан югозападен вятър. Максималните температури ще са сред 17° и 21°, на север от нос Калиакра - 14-15°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините облачността ще е променлива, по-значителна в следобедните часове, само че ще е съвсем без превалявания. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от запад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 11°, на 2000 метра - към 3°.

В петък ще продължи да духа сдържан, в Източна България и северно от планините краткотрайно мощен югозападен вятър. Ще остане относително топло с минимални температури сред 3° и 8° и оптимални - сред 17° и 22°.

Облачността ще е по-често забележителна и на обособени места в Западна и Южна България ще превали дъжд. В събота в Дунавската низина вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще прониква леден въздух. Ще бъде облачно, с превалявания, обилни по количество тук-там в Югоизточна България, където е допустимо да са съпроводени и с гръмотевици.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР