В следобедните часове над западната половина от страната ще преобладава

...
В следобедните часове над западната половина от страната ще преобладава
Коментари Харесай

Слънце на запад, валежи и гръмотевици на изток следобед

В следобедните часове над западната половина от страната ще доминира слънчево време с възможност за валежи единствено на обособени места, основно в планинските региони. В източната половина ще има съвсем повсеместни превалявания и гръмотевични стихии, както и местни градушки. Максималните температури ще бъдат сред 25° и 30°.

И през нощта на обособени места в страната ще продължи да превалява. В източните региони ще духа слаб северозападен вятър.

Утре, вятърът ще се ориентира от североизток. Ще бъде сдържан, а оптималните температури - сред 25° и 30°. През първата половина на деня ще превалява основно в Северна България, а към и след обяд превалявания, тук-там обилни и съпроводени от гръмотевици и местни градушки, се чакат в Западна България.

По Черноморието на следващия ден ще е най-вече слънчево, с валежи основно по северното крайбрежие. Ще духа до сдържан север-североизточен вятър. Максималните температури ще са сред 25° и 28°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще е най-вече слънчево, само че към и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места, основно в масивите от Западна България,ще има превалявания, съпроводени и от гръмотевици. Ще духа сдържан североизточен вятър.

Валежи и гръмотевици ще има на следващия ден и в страните от Източна Европа. Значителни количества се чакат в най-южните региони от Апенините, както и в западната половина от Балканите, където понижението на температурите ще продължи.

У нас, в събота ще бъде прохладно, с оптимални температури от към 20° в западните до 29°-30° в източните региони. Очакват се съвсем повсеместни превалявания, в обособени региони краткотрайно интензивни, обилни по количество и съпроводени от гръмотевични стихии. На доста места в страната ще вали и в неделя, само че през новата седмица вероятността за превалявания понижава.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР