В скорошен доклад, за който съобщихме, Apple мисли да представи

...
В скорошен доклад, за който съобщихме, Apple мисли да представи
Коментари Харесай

Тим Кук потвърди, че iOS 18 ще въведе изкуствен интелект в iPhone

В неотдавнашен отчет, за който съобщихме, Apple мисли да показа iOS 18 за една от най-големите, в случай че не и най-голямата актуализация на iPhone в историята. Ако това е правилно, то може да значи единствено едно: в iOS 18 ще се появят функционалности с изкуствен интелект като ChatGPT. През последните месеци доста други отчети съдържаха сходни изказвания, като се очакваше iOS и Siri да получат функционалности с ИИ.

Apple няма да удостовери нищо, преди да е подготвена да го разгласи, само че преди малко получихме идната допустимо най-хубава индикация. Коментарите на Тим Кук по време на диалога за приходите на Apple за първото тримесечие на 2024 година. По време на диалога стана дума за изкуствения разсъдък и Тим Кук съобщи, че в Apple са „ необикновено разчувствани “ от това, което ще се появи по-късно тази година.

Apple се въздържа от споменаването на думите изкуствен интелект по време на WWDC 2023 или на събитията по представянето на iPhone 15 предходната година. Тези събития се състояха в миг, в който всички останали се бяха концентрираха върху ИИ. Компании като Гугъл и Microsoft трансфораха изкуствения разсъдък в съществена дума на своите продуктови анонси и към момента го вършат.

Това не значи, че сега Apple не употребява ИИ в своите артикули – в противен случай. Процесорите на iPhone, iPad, Mac и Vision Pro имат NPU ядра, които са все по-усъвършенствани.

NPU е невронен процесор за местна работа с изкуствен интелект. Той обработва функционалностите с машинно образование (ML) в продуктите на Apple. Това е тип изкуствен интелект, който работи за потребителя, с цел да обезпечи няколко преживявания в устройството. Неща като различаване на обекти в фотоси, превод на езици в устройството и автокорекция на текст.

В iPhone и във всички компютри на Apple обаче липсват вградени функционалности с генеративен ИИ. Siri сигурно се нуждае от огромен ъпдейт, с цел да бъде в крайник с това, което ще могат да вършат другите асистенти. Да се надяваме, че iOS 18 ще поправи това.

По време на диалога за приходите Тим Кук не загатна iOS 18 по име, само че се спря на изкуствения разсъдък два пъти, като подшушна за идните известия. Той го направи го един път по време на забележките си, незабавно откакто подсети на участниците в диалога за стартирането на Vision Pro в петък.

Кук съобщи, че Apple ще отдели „ голямо количество време и старания “ за ИИ, като детайлностите ще бъдат показани по-късно тази година.

След това основният изпълнителен шеф на Apple отговори на въпроси за генеративния изкуствен интелект по време на диалога. Той съобщи, че не е типично за Apple да афишира нови артикули преди те да са подготвени. Но той се закани, че Apple има някои неща в развой на разработка, „ които ги вълнуват извънредно доста “.

Споменаването на изкуствения разсъдък не може да е инцидентно. То не беше належащо в този съответен подтекст, само че Кук загатна ИИ по име.

Всичко това подсказва, че WWDC 2024 ще е мощно фокусирана върху ИИ.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР