В скоро време ще може да се плаща с длан

...
В скоро време ще може да се плаща с длан
Коментари Харесай

Скоро ще може да се плаща в магазините с длан

В скоро време ще може да се заплаща с длан в питателните магазини вместо с кредитна или дебитна карта, съобщи Димитър Ганев, съучастник в българската софтуерна компания E-CARD, която е в топ 50 в Европа. Гигантът в търговията Amazon вкарва технологията за заплащане с длан в някои хранителни магазини Whole Foods покрай централата си в Сиатъл, Съединени американски щати. Експериментът има за цел да изследва дали може да се направи заплащането по-бързо и по-удобно.
Технологията, наречена Amazon One, разрешава на купувачите да сканират дланта си и да свържат биометричния отпечатък с кредитна карта или акаунт в Amazon. След първичната конфигурация, която съгласно Amazon лишава по-малко от минута, купувачите могат да сканират ръката си, с цел да платят за хранителни артикули, без въобще да се постанова да отварят портфейлите си.
Amazon за първи път пусна технологията в края на предходната година и съобщи, че тя може да се употребява на игрища, в офис-сгради и места за търговия на дребно. После технологията беше употребена в няколко от безкасовите магазини на Amazon. Компанията към този момент е записала хиляди консуматори.
Експерти по неприкосновеността на персоналния живот предизвестиха да се внимава с потреблението на сходни биометрични данни от фирмите. Боравенето със сканирани лица, очи, длани, пръсти и други биометрични фактори покачва риска от хакване и кражба, разяснява Димитър Ганев от Е-CARD. Amazon, от своя страна, съобщи, че държи изображенията на дланите в „ сигурна част от облака си” и не съхранява информацията на устройството Amazon One. Компанията увери, че купувачите могат да изискат информацията им да бъде изтрита когато и да е.
Магазинът Whole Foods в родния град на Amazon - Сиатъл стартира да употребява технологията през предходната седмица. През идващите месеци тя ще бъде въведена в седем спомагателни магазина на Whole Foods в региона. Amazon отхвърли да каже дали и по кое време други търговци могат да се снабдят с решението.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР