В скоро време не се предвижда допускането на руски и

...
В скоро време не се предвижда допускането на руски и
Коментари Харесай

Карамаринов: Няма място за руски и беларуски атлети на международната сцена

„ В скоро време не се планува допускането на съветски и беларуски спортисти до присъединяване в интернационалните лекоатлетически надпревари. “

Това съобщи за ТАСС президентът на Европейската атлетика (ЕА) Добромир Карамаринов.

Причината е продължаващият боен спор в Украйна, който започва на 24 февруари предходната година с нахлуването на съветски войски в страната.

" След началото на руско-украинската рецесия Томас Бах (президент на Международния олимпийски комитет) беше ръководителят, който стимулира всички международни спортни федерации да забранят присъединяване на съветски и беларуски спортисти в надпревари. Сега той леко промени своята позиция и отвори вратата за интернационалните централи, които желаят да видят в своите надпревари спортисти от всички страни без изключение, включително и руснаци и беларуси под безпристрастен байрак. Европейската и Световната федерация по лека атлетика имат противоположна, твърда и безапелационна позиция, която не се е трансформирала - при актуалната обстановка няма шансове за присъединяване в надпревари на съветски и беларуски спортисти с какъвто и да било статус, а също по този начин и на треньори, публични лица и обслужващ личен състав. Нашата позиция е твърда и непроменена ", разяснява Карамаринов.

Световната и Европейската атлетика постановиха възбрана на съветските и беларуските състезатели за присъединяване в интернационалните лекоатлетически надпревари на 1 март 2022 година.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР