В Скопие се самозабравят и не е лошо от време

...
В Скопие се самозабравят и не е лошо от време
Коментари Харесай

Каракачанов убеден, че Скопие трябва да се вкарва в пътя понякога

В Скопие се самозабравят и не е неприятно понякога да ги вкарваш в пътя. Това съобщи вицепремиерът Красимир Каракачанов пред Българска национална телевизия.

Той посочи, че повече от година и половина се работи за интеграцията на Западните Балкани и най-много за тази на Македония. Военният министър обаче е безапелационен, че " хитруването " на Македония не може да продължава и осъди фалшификацията на историята и опитите на македонското държавно управление да натрапва македонско съзнание и език освен на популацията на своята страна, само че и на това отвън нея. Според водача на Вътрешна македонска революционна организация това е забиване на нож в гърба на България.

Каракачанов се разгласи срещу съзнанието да бъде налагано с фалшификации и мощ. Той подсети, че има обща комисия, чиято работа е да прецизира противоречивите исторически обстоятелства. Въпреки това обаче Македония отхвърля да одобри корекции в своята агитация и просветителна система.

Те не престават да настояват, че на територията на България има македонски малцинства, които би трябвало да учат езика им, възмущава се вицепремиерът. Като образец за деформиране на историята министърът уточни цар Самуил, за който македонците настояват, че е техен цар, който даже се е борел против българите.

Ние нямаме интерес да прокарваме в Европейския съюз и НАТО страна, която на следващия ден ще ни основава още по-големи проблеми, уверен е той. Според него България би трябвало да отстоява държавната си политика още занапред и настоя, че не би трябвало да се вършат компромиси.

Ще отстъпи, който лъже и фалшифицира, безапелационен е Каракачанов.

Според него Македония би трябвало да промени политиката и отношението си към България, а не да се пробва да " се промъкне " в НАТО посредством контракта с Гърция.

Думите, че Македония може да се размине с НАТО, показват моята персонална позиция, посочи Каракачанов. Той обаче е уверен, че тя съответствува с публичното мнение.

Някой просто трябваше да го изрази гласно, изясни той и добави, че няма желание да е простакът, който от положителни усеща оказва помощ на македонците, а те му играят " номерца " зад тила.

Според Каракачанов самата Македония няма никакъв интерес да търси измислена еднаквост, поради която да се кара със съседите си. Това е типично българска работа, отсича вицепремиерът.

По отношение на отговора на премиера на Македония Зоран Заев, който се базира на европейските полезности, Каракачанов е безапелационен, че тези полезности не значат да крадеш от историята на приятеля си.

Няма по какъв начин Гоце Делчев, Даме Груев, цар Самуил или Димитър Талев да бъдат междинна големина в общата ни история, изясни той.

Според него противоречиви въпроси във връзка с историята няма и добави, че споровете би трябвало да се обясняват въз основата на достоверни документи от съответната ера, а не на такива, писани от македонски професори.

Каква е тази шизофрения да се опитваш да се отделиш от нещо, от което си бил част хилядолетия, чуди се Каракачанов и още веднъж препраща към типично българския нрав: Ние сме царе сами да си сътворяваме проблеми.

На въпрос какво се случва в обединението на Обединените патриоти, водачът на Вътрешна македонска революционна организация увери, че е настъпило благотворно мъртвило. Според него главният проблем е бил неправилният звук, който сътрудниците са употребявали за разговор между тях, а не нуждата от взаимни отстъпки.

Запитан дали са били реализирани поставените цели Каракачанов изрази мнение, че е трябвало по-активно да се създаде тематиката с приходите на жителите и да се вкара промяна, която да почисти подправените инвалидни пенсии.

С тези пари, които можеше да се спестят от там, трябваше да се усилят пенсиите на българските пенсионери, изясни той и изрази страдание, че настоящето нарастване е едвам 8%.

Вицепремиерът подсети и че са направени стъпки и във връзка с битовата престъпност. Той посочи, че в села, в които в никакъв случай не е имало полицейско наличие, към този момент обикалят мобилни патрули, които наблюдават за реда. Според него обаче в системата има един значителен проблем и той е, че нормално арестуваните за обири лица са обществено слаби. Въпреки че им се постанова санкция, те по този начин и не я заплащат, а не престават да крадат, изясни водачът на Вътрешна македонска революционна организация и съобщи, че затова упорства за въвеждане на публично потребен труд за нарушителите.

Вместо санкция отиваш и копаеш, предлага Каракачанов. Трябва да е ясно, че за всяко наказване има отмъщение, безапелационен е той. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР