В Скопие се провеждат първите разговори на българския премиер Кирил

...
В Скопие се провеждат първите разговори на българския премиер Кирил
Коментари Харесай

Срещата Ковачевски - Петков в Скопие започна с прегръдка

В Скопие се организират първите диалози на българския министър председател Кирил Петков с сътрудника му Димитър Ковачевски. Тази заран българската делегация беше посрещната с почести пред постройката на държавното управление в столицата на Република Северна Македония.

Посещението на Петков в Скопие стартира с доста запаметяващ се миг. Още със слизането си от автомобила пред постройката на държавното управление в столицата на РСМ той прегърна сърдечно сътрудника си Ковачевски, както биха се прегърнали остарели другари.

Повече от два часа продължава почналата в 10 часа среща на четири очи сред двамата водачи. Предстоят и пленарни диалози в уголемен състав на двете делегации.

Съединени американски щати не обмислят наказания против България, разгласи Държавният департамент
За 12,45 часа са оповестени първите изказвания на министър председателите, чака се конференцията да се забави поради траялата по-дълго от плануваното среща на четири очи сред двамата.

Кирил Петков ще се срещне и с президента Стево Пендаровски, с ръководителя на Народното събрание Талат Джафери, както и с водача на най-голямата албанска партия Демократичния съюз за интеграция – Али Ахмети и Християн Мицкоски – водач на опозицията, както и с представители на българската общественост.

Интересен подробност е, че са планувани и формален обяд за българската делегация, а също и вечеря в чест на българския министър председател.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР