В ситуацията с разпространението на се усложнява - Общинската многопрофилна

...
В ситуацията с разпространението на се усложнява - Общинската многопрофилна
Коментари Харесай

COVID-19 в Пловдив: Общинската Св. Мина става COVID-болница, медици обмислят да напускат

В обстановката с разпространяването на се усложнява - Общинската многопрофилна болница за интензивно лекуване " Свети Мина " се трансформира в първата в страната амбулатория, кокято ще бъде преструктурирана и ще приема единствено пациенти с COVID-19. Това става след решение на регионалния спешен щаб. Част от медиците в болничното заведение обмислят да изоставен.
Преобразуването на здравното заведение „ Свети Мина “ в COVID-19 болница ще стане поетапно в границите на една седмица. В момента тук се лекуват 23-ма пациенти, които ще бъдат трансферирани в друга постройка на болничното заведение. Първото пребазирано поделение ще бъде вътрешното.
 Ръст на новите случаи на ковид, само че при повече направени проби Ръст на новите случаи на ковид, само че при повече направени проби
Броят на новите случаи на ковид се усили като безусловно число. За 6 ноември са регистрирани 3 839 нови случая. Това е с 85 повече н...
„ В напълно къс период - приказваме за два-три дни, ще бъде трансформирано кардиологично поделение, което отива в другата ни база на ул. „ Весела “. Паралелно с него и хирургично “, изясни шефът на МБАЛ “Св.Мина “- Пловдив проф. Петър Петров, представен от Нова тв.
Ръководството на болничното заведение има намерение да резервира само детското поделение, като го трансформира в профилирано за деца с ковид.
Лекарите и медицинските сестри в болничното заведение, които и в този момент изнемогват, тъй като недостигат фрагменти, схванаха за трансформацията в петък, 6 ноевмри, по обед. Люба Драганова, която е здравна сестра от 30-години тук се замисля дали да остане.
„ Може би възрастта и съпътстващите болести, които имам са по този начин повода, заради която бих могла да си помисля. Единственото и най-важното нещо е да бъда обезпечена с персонални защитни средства, тъй като не малко здравни служащи има инфектирани и заболели и всеки се тормози “, споделя тя.
 Проф. Младен Григоров: Коронавирусът е изкуствено основан Проф. Младен Григоров: Коронавирусът е изкуствено основан
Коронавирусът е изкуствено основан, а година по-късно и не сме мръднали в лекуването му. В момента никой не води война за територия, а за ик...
Други към този момент са решили, че ще изоставен
„ Не, няма да остана. Сигурно няма да мога, тъй като аз съм с хронично заболяване “, споделя санитарката Йорданка Боева пред Нова тв.
За да реши кадровия проблем, регионалният спешен щаб ще обезпечи лекари от поликлиниките. И ще упорства за спомагателното им материално стимулиране от общинския бюджет.
„ Тези медици - сестри, лекари, санитари, които ще стартират, ще поемат новите кревати и отделения в „ Свети Мина “ също да се гласоподава един фонд и да бъдат изплащани едни средства над заплатите и над тези въпросните 1000 лв. “, изясни регионалният шеф на Пловдив – Дани Каназирева.
 Дончев за ковид: Изкуството е да се движим по ръба на бръснача. КПП-та няма да има Дончев за ковид: Изкуството е да се движим по ръба на бръснача. КПП-та няма да има
Кога ме видяхте да излъчвам или втълпявам вреден оптимизъм или някой от сътрудниците? Решението е политическо, тъй като отговорността...
Още три частни лечебни заведения в Пловдив се включиха в битката с ковид като разкриха 60 кревати от петък, 6 ноевмри.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР