В Системата за електронни услуги (СЕУ) на Държавен фонд Земеделие“

...
В Системата за електронни услуги (СЕУ) на Държавен фонд Земеделие“
Коментари Харесай

Системата за електронни услуги на ДФЗ работи и всички налични функционалности в нея са достъпни от земеделските стопани

В Системата за електронни услуги (СЕУ) на Държавен фонд „ Земеделие “ (ДФЗ) все още има регистрирани 56 432 аграрни стопани, като 19 228 от тях са създали това в рамките от 01.03.2023 година

Припомняме, че Кампанията по директни заплащания за 2023 година е първа от новия програмен интервал. Интервенциите, схемите и ограничения, включени в Стратегическия проект, са 51, като съвсем половината от тях ще се ползват за първи път от тази Кампания. В тази връзка привеждането на системите ИСАК и СЕУ в сходство с условията за администрирането на подаваните заявки и реализиране на надзор, изискват несъмнено софтуерно време. Средният надолнище за всеки деклариран за подкрепяне имот и забележим за съответния бенефициер, ще се дефинира на база информация, извлечена от цифровия модел на релефа и ще става след привършване на очертаването на парцелите, като резултатите от тези калкулации ще бъдат включени към данните за всеки съответен имот в заявката.

Държавен фонд „ Земеделие “ навреме създава логаритми, тестване на функционалности и контроли, нужни за обезпечаването на безпроблемна работа на двете системи. По-голямата част от тях към този момент е подготвена и работеща в ИСАК.

Към момента в СЕУ е основана опция за заявяване на интервенции, за които има настояща нормативна уредба. За задачата, в самостоятелните профили на земеделските стопани са заредени всички настоящи данни за Кампания 2023, предоставени от външни институции. В това число се включват цифрови географски пластове, данни за брой и тип животни, референтна и профилирана информация. Системата към този момент е отворена и всички налични функционалности в нея са налични за работа от земеделските стопани. По този метод на земеделските стопани се икономисва време и сами могат да създадат своя избор във връзка с интервенциите, схемите и ограниченията, за които желаят подкрепяне.

От стартирането на 12.05.2023 година на опцията да се декларират през СЕУ интервенциите за Кампания 2023, към този момент има 815 бр. претендента, които са обрисували 99 098 ха., които са включени в 26 358 имота.

Общо досега за Кампанията са отворени 26 480 заявки, с които се кандидатства за интервенциите на повърхност, като в тях са обрисувани 572 878 имоти с обща повърхност 2 230 839.73 хектара.

Към същия миг се декларират и интервенции, които са на глава животно, като в 6383 заявки са декларирани 435 220 животни, от които 323 357 дребни преживни и 111 863 едри животни.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР