В системата на отбраната има още много какво да се

...
В системата на отбраната има още много какво да се
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Ние от БСП сме против рязкото увеличаване на разходите за отбрана на 2% от БВП

В системата на защитата има още доста какво да се прави. За мен е най-важното, че има 20% непопълнен състав. Хората си потеглят поради ниски заплати и неприятни условия. На първо място би трябвало да се погрижим за тях. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от Българска социалистическа партия, член на Парламентарната група на... към профила след съвещанието на КСНС при президента.

„ Второто, което предложих в тази връзка бе, че в процеса на рационализация на армията би трябвало да се включи и българският бизнес. Така ще се подсигурява растеж на стопанската система ни и работни места “, добави тя.

Ние от Българска социалистическа партия сме срещу внезапното увеличение на разноските за защита на 2% от Брутният вътрешен продукт и сме го заявявали и преди. Има доста системи в България, които са недофинансирани и имат потребност от повече пари. Затова за нас предлагането за повече средства за превъоръжаване е недопустимо “, акцентира водачът на опозицията.

По думите й не е имало изявление на президента за излизане на страната ни от Европейски Съюз и НАТО. Така тя оспори думите на Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 година в София. През 1987... към профила за такова втълпяване, което се правело от изявлението на президента. „ Аз съм сюрпризирана от това, което слушам “.

По мотив нападките към премиера, Нинова призна, че е имало споменаване на тематиката. „ Такива обвиняване, което сте чували от парламентарната естрада. Отговорих на господин Цветанов, че думите му за разделяне на европейски и антиевропейски партии е неистина, операция и внушения. Казах му още, че дано това е последният път, в който споделя, че някоя партия работи за непознати ползи, в противоположен случай ще си носи отговорност. Трябва да даде доказателства, в случай че счита по този начин “, акцентира Нинова.

„ Имаше абзац за Сирия, обсъдихме го. Президентът поздрави държавното управление за позицията му “, призна тя.

Според нея най-спорна е била точка първа. „ В средносрочната бюджетна прогноза са планувани по-малко средства за защита, в сравнение с държавното управление беше приело по-рано. Дискутирахме това и то лиши повече време. приехме, че това равнене ще се случи през ноември, когато се прави актуализация на бюджета “.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР