В сирийската провинция Хама се е стигнало до конфликт между

...
В сирийската провинция Хама се е стигнало до конфликт между
Коментари Харесай

Конфликт между Русия и Иран в Сирия – загиналите са десетки

В сирийската провинция Хама се е стигнало до спор сред руско-сирийските и иранските сили, заяви немското издание " Spiegel Online ". Журналистическият екип разполага със записи от радиокомуникация, която се е състояла на 19 ануари.

Според данните, в стратегически значимата котловина Ал Габ в северозападната част на провинцията, проруските сили са влезнали в пердах с подразделения на проиранска дивизия. И двете страни са употребявали бронирана техника, гранатомети и картечници.

Скоро след началото на сражението е станало ясно, че руско-сирийските формирования имат превъзходство над иранско-сирийските. Те са съумели да завладяват няколко села и са достигнали до градчето Хваиз.

" Spiegel Online " показва, че и Русия, и Иран се стремят да открият надзор върху долината Ал Габ.

Засега не е известно какви са загубите на двете страни, защото никоя от тях не би желала спорът сред тях да бъде огласен.

Според оценки на немското издание, починалите са десетки, а може би става дума за 200 души.

Междувременно иранската организация IRNA заяви, че съветската зенитно-ракетна система С-300 не е била задействана при израелски въздушен удар над Сирия. Председателят на меджлиса Хешматола Фалахатпише съобщи, че в случай че съветската противоракетна защита си прави работата, за Израел няма да е толкоз елементарно да реализира въздушни офанзиви против обекти на сирийска територия. Той даже позволява, че Израел координира с съветските военни интервенциите си над Сирия. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР