В Сирия вече няма нито един обсаден район. Това бе

...
В Сирия вече няма нито един обсаден район. Това бе
Коментари Харесай

В Сирия няма повече обсадени райони

В Сирия към този момент няма нито един обсаден регион. Това бе декларирано на брифинг в Женева от съветника на специфичния делегат на генералния секретар на Организация на обединените нации за Сирия Ян Егеланд, предадоха БГНЕС и ТАСС.

"Сега в Сирия няма други области, които съгласно критериите на Организация на обединените нации да се считат за обсадени ", сподели той.

По-рано интернационалната организация заяви, че над 7000 деца са починали или са били ранени в спора в Сирия от 2013 година, а съгласно непроверени данни броят им е много над 20 000.

От началото на 2018 година Организация на обединените нации е удостоверила над 1200 нарушавания против деца. Те включват ликвидиране или осакатяване на над 600 деца и набирането или потреблението на над 180 деца от държавни сили или въоръжени групировки, написа Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

През първата четвърт на 2018 година убийствата и осакатяванията на деца са се нараснали с 348% спрямо предходната четвърт. Задържането на деца за хипотетично сдружаване с въоръжени сили и групи е зачестило.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР