В Сирия, където терористите все още не са разгромени докрай,

...
В Сирия, където терористите все още не са разгромени докрай,
Коментари Харесай

Световната война в Сирия - защо и Китай се включва

В Сирия, където терористите към момента не са разгромени до дъно, се появяват нови играчи. Командващият въоръжените сили на Литва генерал-лейтенант Йонас Витаутас Жукаускас съобщи тези дни, че ръководената от Съединени американски щати коалиция в района ще одобри в състава си подразделения от балтийските страни.

Арабски и турски медии оповестиха, че в Тартус, където е ситуиран логистичен пункт на съветския военноморски флот, са пристигнали китайски специфични войски. И, както се твърди, са се присъединили към този момент в бойните дейности край Дамаск, написа Владимир Мухин за съветското издание "Независимая газета ".

Врагове или другари са Саудитска Арабия и Русия

Си Дзинпин към този момент е важен колкото Мао Дзедун

Броят на бойците от Народноосвободителната войска на Китай в Сирийската арабска република не се оповестява, само че съгласно лични източници на организация АННА (Abkhazian Network News Agency) военният контингент на КНР в страната може да наброява към 5000 души.

Засега информацията не е опровергана. Медиите пишат, че в Сирия са изпратени подразделения на "Сибирските тигри " от Синцзянския боен окръг и на "Нощните тигри " от военния окръг Ланчжоу. Основната им задача е битката против бунтовниците от Ислямското придвижване на Източен Туркестан (забранено в Русия, бел. на изданието).

В придвижването членуват близо 2500 терористи и по данни на сирийските секрети служби те работят в състава на други терористични групи в Източна Гута, предградие на сирийската столица. АННА осведоми също, че с изключение на бойните дейности в покрайнините на Дамаск китайските "тигри " ще подкрепят войските на президента Башар Асад в настъпателните им интервенции в провинция Идлиб.

Chinese Special Forces to deploy to Syria?If true this is worrying.They have been supplying arms and equipment.https://t.co/sSP9buelEw
— Kevin Johnson (@montaguethecat) December 1, 2017
В най-новата история военнослужещи от КНР не са взели участие във въоръжени спорове отвън рамките на страната си. С изключение може би на няколко войни от предишното столетие - във Виетнам и на Корейския полуостров. Но времената се менят. Предоставяйки военна помощ на режима на Асад, китайската войска ще придобие действителен военен опит и също като групировката на съветските въоръжени сили в Сирия ще тества нови свои оръжия и ще затвърди тактиката на бойните си дейности.

По всичко проличава, че китайските подразделения ще вземат решение тези задания в тясно взаимоотношение освен с Дамаск, само че и с съветското военно командване в Сирия. Възможно е за задачата да бъдат основани общи - китайско-руски и китайско-сирийски подразделения. Точно този вид взаимоотношение усъвършенстват участниците в почналите в събота в Китай маневри на обединената група от Силите със особено предопределение в съветската Росгвардия и Народната въоръжена полиция на КНР с кодово име "Сътрудничество-2017 ".

За „ мръсните покупко-продажби “ с "Ислямска страна " и какви последствия ще имат те

За денонощие три събития разтресоха Близкия Изток още веднъж

Както описа представителят на Росгвардия Александър Сичов, на учението ще се тренира най-много взаимоотношение при антитерористични интервенции в обитаеми места, в пустинна и в планинска околност. По думите му "руски и китайски бойци от спецназа ще работят в състава на смесени взводове, под общо управление ".

В сходен режим в Сирия към този момент водят война проирански подразделения, влезнали в тясно взаимоотношение с държавните войски и с подразделения от съветския СПЕЦНАЗ. Това наподобява тревожи Съединени американски щати и Израел. Бившият министър на военноморските сили на Съединени американски щати Джон Леман съобщи пред "Ейша таймс ", че засилващото се съдействие сред Китай, Русия и Иран заплашва Америка "с нов Пърл Харбър ". Леман

съпостави настоящето китайско-руско-иранско доближаване с Берлинския пакт, подписан от Германия, Япония и Италия

през 1940 година, при започване на Втората международна война. Възоснова на тези заключения Леман настоя милитаризацията на Съединени американски щати да продължи.



С по-твърд звук - прочее единствено към Иран, се изрече в събота министър председателят на Израел Бенямин Нетаняху. Той акцентира, че Тел Авив "няма да допусне наличие на ирански сили в Сирия, нито ще разреши Техеран да се снабди с нуклеарно оръжие ". Изявлението бе направено, откакто израелската авиация нанесе ракетен удар по ситуирана в Сирия иранска военна база.

Сирийското командване уточни, че в събота и неделя държавни сили са били обстрелвани откъм Израел в региона Тел аш Шахм, в северната част на провинция Кунейтра, както и покрай Дамаск. Има аргументи да считаме, че бойната активност на Израел единствено ще се ускорява.

Медиите цитират шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ Майк Помпейо, който разказал за писмо, изпратено от него до шефа на иранските специфични сили "Ал Кудс " майор Касем Солеймани и до управляващите на Иран. В него Помпейо показва паника от обстоятелството, че иранските военни заплашват Съединени американски щати и съдружниците им и загатва, че Вашингтон няма да остави това без последствия.



Както се знае, Съединени американски щати и съдружниците им към този момент нееднократно са бомбардирали и обстрелвали шиитски отряди, настоящи в Сирия. Съединени американски щати са разтревожени най-силно от това, че значимият транспортен възел "Букамал " на сирийско-иракската граница се управлява от проирански отряди, в действителност основали към този момент в Близкия изток така наречен шиитска дъга - от Техеран през Багдад и Дамаск чак до Тартус. Затова към момента има риск "Букамал " да бъде високомерен от проамерикански групировки.

Виждаме, че са налице нови военни несъгласия в Сирия. Те произтичат към този момент не толкоз от войната против терористите, колкото от действителните геополитически ползи на страните, участващи в сирийския спор.

---

Заглавието е на Vesti.bg
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР