В Сингапур конфискуваха 8,8 тона слонова кост. Това е най-голямата

...
В Сингапур конфискуваха 8,8 тона слонова кост. Това е най-голямата
Коментари Харесай

Конфискуваха слонова кост на стойност 13 млн. долара в Сингапур

В Сингапур конфискуваха 8,8 тона слонова кост. Това е най-голямата животинска контрабанда от този тип арестувана в миналото, написа Би Би Си.

Бивните са оценени на съвсем 13 млн. $ и са пристигнали от 300 aфрикански слона. Отделно са били конфискувани 12 тона люспи на панголин (люспеник), считан за един от най-честите жертви на незаконен трафик. Те са оценени на 35,7 млн $ и са принадлежали на 2 хиляди от бозайниците.
Заловиха контрабандисти в Малайзия с 5000 бебета костенурки Азиатската страна е позната дестинация за незаконен трафик на животни
Товарът e открит на контейнери, които са били декларирани като дървен материал. Те са били транспортирани от Демократична република Конго през Сингапур към Виетнам.

Бивните ще бъдат унищожени.
Снимка: Reuters
Слоновата кост се употребява за изработката на орнаменти, както и за обичайната медицина в Азия. Същото важи и за люспите на панголин, от които единствено за няколко месеца в Сингапур са иззети съвсем 40 тона.

Законите в Сингапур плануват санкция до 500 хиляди $ и/или 2 години затвор за всевъзможен тип импорт или експорт на животни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР