В Силистра ще плащат от 1 януари по 5,28 лв.

...
В Силистра ще плащат от 1 януари по 5,28 лв.
Коментари Харесай

В Силистра ще плащат от 1 януари по 5,28 лв. за кубик вода

В Силистра ще заплащат от 1 януари по 5,28 лева за кубик вода. Предложение за нарастване на цената на водата от ВиК Силистра бе прегледано на съвещание на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР), заяви шефът на водоснабдителното сдружение инж. Тошко Тодоров. 

Ако направените оферти бъдат признати, силистренци ще заплащат най-високата цена в страната. Въпреки това, съгласно Тодоров, цената ще остане под прага на обществената търпимост, който е 5,55 лева

„ Увеличението е по самодейност на КЕВР и е обвързвано с отчитането на годишната инфлация. Основната причина е високата цена на електрическата сила “, сподели шефът на сдружението пред Българска телеграфна агенция.

Въпреки че и сега цената е измежду най-високите за страната, тя не може да покрие разноските за водоснабдяване и се постанова всеки месец страната да дофинансира сметките за ток на сдружението.

По думите на Тодоров бизнес проектът на ВиК - Силистра е юридически при цена на електрическата сила от 265 лв. за мегаватчас, а в последната година тя постоянно надвишава 600 лв..

Друга причина за повишаването е осъществяването на плана по така наречен воден цикъл, който е на стойност близо 80 милиона лв..

Последното нарастване на водата в Силистренско бе от 1 август тази година, когато цената на услугата за снабдяване на питейна вода, отвеждането и пречистването стана 5,035 лева на пространствен метър.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР