В Силистра разбиха схема за издаване на фалшиви ТЕЛК решения

...
В Силистра разбиха схема за издаване на фалшиви ТЕЛК решения
Коментари Харесай

Разбиха лекарска схема за фалшиви ТЕЛК-решения и в Силистра

В Силистра разрушиха скица за издаване на подправени ТЕЛК решения от лекари против възнаграждение. Съпричастни към незаконната активност все още са шестима, измежду които петима са медици. Сред тях са уредникът на измамите, ръководителят на ТЕЛК в града, ръководител на лекарска комисия към Национален осигурителен институт и трима лекари.
Още по тематиката
 Схемата за подправени ТЕЛК решения била за милиони, работила в три лечебни заведения Виж още

Задържани за 24 часа са един доктор и медиаторът в незаконната скица, заяви на брифинг административният началник на Окръжната прокуратура в крайдунавския град Теодор Желев.

Фалшивите документи са били издавани за освидетелстване на лица и завишаване % на неработоспособност измежду избрана каста от жители на територията на област Силистра, заяви Желев, представен от БНР. Предстои да се откри за какъв брой документа с погрешно наличие става въпрос, съобщи още прокурорът.

Желаещите да се снабдят с подправените документи заплащали сумата от 300 лв. на медиатор, който от своя страна ги предавал по веригата. От общо конфискуваните 25 000 лв., 300 са били директно предадени от медиатора на един от лекарите.

Досъдебното произвеждане се води от Районната прокуратура. В интервенцията са взели участие и от Групово дело " Национална полиция ".

Само преди дни и в столицата бе разрушена незаконна скица за издаване на подправени ТЕЛК-решения, като бяха арестувани 7 души. Арестувани бяха трима ръководители на ТЕЛК и четирима медиатори.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР