В Силистра поставиха първите дози от ваксините срещу COVID-19 на

...
В Силистра поставиха първите дози от ваксините срещу COVID-19 на
Коментари Харесай

Имунизираха първите 10 деца в Силистра

В Силистра сложиха първите дози от имунизациите против COVID-19 на деца. Имунизирането става единствено с авансово записан час, с цел да няма бракувани дози. Процедурите се правиха след обзор от педиатър, съобщи кореспондентът на БГНЕС.

10 деца на възраст сред 5 и 11 години бяха ваксинирани през днешния ден против COVID-19 в РЗИ – Силистра. Сред първите, които се престрашиха бяха 9-годишната Елия и 7-годишната Вая. 

" Когато приключи проверяването дали има странични резултати малко започнах да се опасявам, само че по-късно никак не ме заболя ", сподели Елия Ганева.

„ Отначало ме беше боязън, след това не ме заболя ”, уточни Вая.

" Имам терзания преди всяка ваксина, само че мисля, че надвива доверието към науката и въпреки всичко, че децата би трябвало да бъдат защитени. Това е по-добрият метод, в сравнение с преболедуването ", съобщи Маргарита Ганева.

В област Силистра са разпределени общо 300 дози от имунизациите за деца . Възможност за ваксиниране ще има и в общинските лечебни заведения с Тутракан и Дулово, само че към този момент там няма интерес.

Периодът, в който се получи имунизацията и по-малката популяризация води до този резултат – да считаме, че няма интерес, само че аз смятам, че интереса ще пристигна с времето, сподели доктор Теодора Начева – шеф на РЗИ – Силистра.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР