В Силистра на протест по обед излизат ресторантьори и собственици

...
В Силистра на протест по обед излизат ресторантьори и собственици
Коментари Харесай

Ресторантьори и собственици на фитнес зали излизат на протест в Силистра

В Силистра на митинг по обед излизат ресторантьори и притежатели на фитнес зали поради дейностите на здравните управляващи за ограничение разпространяването на ковид.

Демонстрацията, проведена от представители на Българската хотелска и ресторантьорска асоциация, на Българската асоциация на заведенията и на притежателите на фитнес зали в Силистра, не е срещу зелените документи.

За място на митинга е определено кръстовището на Старата автогара.

Не сме срещу документите и имунизирането, разгласи Милен Делийски, представител на една от асоциациите в Силистра, а срещу неспазените задължения от страна на Министерство на здравеопазването, добави той.

„ Говориха или цялостен локдаун, или да бъдат изискани тези зелени документи, само че освен за заведения, фитнеси, концертни зали, театри и молове, а и за доста други места, както е в Европа, на множеството места на закрито да се изисква този зелен документ. А не нашият бизнес още веднъж да е жертва на тези ограничения “.

Очаква се още в неделя притежатели на заведения да затворят за неопределен срок. Споделят мнението, че летните месеци е трябвало да бъдат гратисен интервал, с цел да се реагира навременно и съответно.

Изчерпани са били през вчерашния ден и през днешния ден количествата еднодозова ваксина на „ Янсен “, заради нараснал интерес, потвърдиха от РЗИ – Силистра. Очаква се скоро да има доставка.

Вчера в редица градове на страната имаше митинги против условието за въвеждането на зелен документ. До 24 октомври няма да има наказания за хора без подобен, посещаващи публични места, за които се изисква документът.

Обявено беше и че документ за имунизация против ковид ще се издава след слагане на първата доза, а срокът на документа за преболедуван Covid-19, се удължава на една година.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР