В Швейцария до този момент мерки за пестене на енергия

...
В Швейцария до този момент мерки за пестене на енергия
Коментари Харесай

В Швейцария до този момент не са въведени мерки за пестене на енергия

В Швейцария до този миг ограничения за икономисване на сила не са въведени, съобщи пред Дарик Радостина Риндлисбахер от Цюрих. По думите й страната обезпечава сама към 90%отпотреблението на сила, а останалите 10% досега е покривала с импорт от Германия, Франция и Италия.

Заради рецесията с енергийните доставки в Европа управляващите в Швейцария обмислят разновидности по какъв начин сами да обезпечат и тях. Коментира се стартирането в работен режим на съществуваща електроцентрала, която в този момент се употребява единствено за проби, както и стените на язовирите да бъдат надградени, с цел да събират повече вода и водните електроцентрали да могат да създават повече ток.

Швейцария не е непосредствено подвластна от съветския газ и това е преимущество, съобщи Радостина Риндлисбахер. Заради рецесията с доставките в Европа управляващите в Швейцария също обмислят други възможности на вноса.

Към този миг ограничения за ограничение потреблението на сила не са въведени и семействата в Швейцария не са наранени, както в други страни в Европа. Енергийната тактика на страната планува до 2025 година да се премине напълно на природосъобразни източници.

При замяна на остаряло отопление, то може да бъде сменено само с егоколигчно. Много фамилии минават от парно, което работи с нафта на термопоми, а с цел да понижат разноските си за ток – конфигурират слънчеви панели и акумулатори, които да акумулират слънчевата сила.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР