В Швейцария днес хиляди деца се върнаха обратно на училище,

...
В Швейцария днес хиляди деца се върнаха обратно на училище,
Коментари Харесай

Швейцария отвори училищата

В Швейцария през днешния ден хиляди деца се върнаха назад на учебно заведение, разчувствани, че още веднъж са с връстниците си след близо 2-месечна изключителна почивка поради ковид, съобщи „ Ройтерс “.

В образователното заведение „ Ла Тур “ в столицата Женева учениците би трябвало да се приспособяват към нови правила в класната стая, в това число спазването на обществена отдалеченост.

„ Наистина желаех да стартира учебно заведение още веднъж, тъй като ми харесва, доста одобрявам и учителите си “, разяснява едно от децата. За неговата майка Даян Джолидон да балансираш сред работата и образованието у дома е било мъчно начинание. „ Беше комплицирано и сме щастливи, ще се връщат назад “, показа тя.

На сходно мнение е Хайеян, майка на две деца, едно от които има здравословни проблеми. „ Разбира се, че желаеме да ги изпратим назад на учебно заведение, извънредно е да стоят у дома по през целия ден. Много съм объркана сега “, съобщи тя.

В частно образователно заведение покрай Лозана учителите са задължени да носят медицински маски и да мерят температурата на децата на входа. Две от тях са върнати вкъщи.

Агенцията за публично здраве в страната разгласява особено просветително видео, с което да успокои децата и родителите за разхлабването на ограниченията. 

В Швейцария заразени с COVID-19 са над 30 хиляди души, а случаите с съдбовен край са 1 543.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР