В Швеция днес влезе в сила закон за съгласието за

...
В Швеция днес влезе в сила закон за съгласието за
Коментари Харесай

Ново 20: В Швеция всеки секс без съгласие ще се наказва като изнасилване!

В Швеция през днешния ден влезе в действие закон за единодушието за полов контакт. В него се счита за обезчестяване всеки полов акт, осъществен без експлицитно единодушие, даже и при положение на липса на опасност или демонстрация на принуждение. Законът постановява, че човек е отговорен в обезчестяване, в случай че е направил полов акт с различен човек, който не е взел участие в това деяние свободно. Преди това в шведския закон се говореше за обезчестяване, когато половият акт беше съпроводен от принуждение или беше осъществен под опасност.

Сега шведските съдилища би трябвало да са изключително деликатни за това дали единодушието е било обещано посредством думи, жестове или по различен метод. Шведското държавно управление споделя, че новият закон изпраща мощен сигнал. То разгласи, че ще отпусне 120 милиона крони (11,5 милиона евро) за битката със половия тормоз и половото принуждение.

Законът влиза в действие, откакто Швеция бе разтърсена от придвижването " Аз също ". " Това придвижване сподели доста мощно, че има доста работа за извършване в битката против половия тормоз и половото принуждение на работното място и в останалата част на обществото ", описа шведската министърка на равноправието на половете Лена Халенгрен.

Целта на новия закон е да промени държанието в една страна, в която равенството сред мъже и дами е считано за най-напредналите в света. Движението " Аз също " целеше да изобличи половите експанзии и се зароди след обвиняванията в полови похищения против холивудския магнат Харви Уайнстийн. През есента в Швеция над 10 000 дами от всички професионални среди излязоха с апели против половото посягане.

Статистическите данни демонстрират, че през 2017 година над 7000 тъжби за обезчестяване са били подадени в Швеция, което е с 10 % повече спрямо предходната година. Изнасилването може да бъде осъдено с шест години затвор. До 10 години затвор се дава за обезчестяване на малолетна жертва.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР