В Шумен се проведе мирен протест срещу променената мярка за

...
В Шумен се проведе мирен протест срещу променената мярка за
Коментари Харесай

Протест в Шумен след освобождаването на шофьора, убил младата Светомира на кръстовище

В Шумен се организира кротичък митинг против променената мярка за неотклонение на 18-годишния Жечко Кюркчиев, който умъртви при злополука Светомира Накева.

Причина за смяната е приключването на оптимално допустимия двумесечен период за задържането му. Наблюдаващият прокурор от Софийска градска прокуратура му е наложил парична гаранция от 25 000 лв.. Кюркчиев е със възбрана да напуща страната и с отнета шофьорска брошура, предава Българска национална телевизия.

Участниците в мирния митинг обиколиха кръстовището, на което се случи злополуката и стопираха придвижването за към 10 минути.

На митинга бащата на Светомира заяви, че дружно с още четири фамилии, изгубили близки, са взели участие в работна среща с Института за пътна сигурност, на която е направена Пътна карта за сигурност. В нея са посочени ограничения и периоди за понижаване на пътния травматизъм. Тя към този момент е импортирана в Народното събрание.

Протестиращите желаят по-строги санкции за предизвикалите гибел при произшествия и приканиха проверяващите институции да бъдат по-експедитивни и ефикасни.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР