В Шотландия от днес със закон влизат в сила ваксинационните

...
В Шотландия от днес със закон влизат в сила ваксинационните
Коментари Харесай

Ваксинационните паспорти влизат в сила със закон в Шотландия

В Шотландия от през днешния ден със закон влизат в действие имунизационните паспорти. Нощните клубове и огромните събития, като някои футболни мачове, ще могат да бъдат посещавани единствено против доказателство за две дози ваксина.

Мярката трябваше да влезе в действие на 1 октомври откакто шотландските депутати гласоподаваха за нея, само че на бизнесите бяха дадени 17 дни " гратисен интервал " да се приготвят.

Хората с две ваксини могат да употребяват апликация на мобилните си телефони или хартиено копие със съответния графичен код.

Всеки над 18 години би трябвало да дава доказателство, че има две дози ваксина за посещаване тук-там и събития, в случай че такова им бъде поискано.

Шотландският министър на опазването на здравето Хумза Юсаф съобщи, че вирусът още не си е отишъл и документите имат своята роля за управление на разпространяването на болестта като част от един по-голям пакет от ограничения, тъй като дава спомагателна гаранция за отбрана в избрани по-високо рискови места.

В Уелс преди седмица бяха въведени Коронавирус паспорти, до момента в който в Англия проекти за сходна мярка бяха анулирани.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР