В шок сме от случилото се. По никакъв начин, под

...
В шок сме от случилото се. По никакъв начин, под
Коментари Харесай

Колега на Маринова пред AFP: В шок сме, не са ни заплашвали

В потрес сме от случилото се. По никакъв метод, под никаква форма, не сме получавали закани към малкия екран или към Виктория . Това е декларирал публицист от русенската телевизия TVN пред AFP във връзка бруталното ликвидиране на телевизионната водеща Виктория Маринова.
Журналистът е поискал да остане неизвестен , като е добавил, че той и сътрудниците му се опасяват за сигурността си.
Той разказва Виктория като " извънредно дисциплинирана, амбициозна, постоянно влагаща се напълно в това, което прави, и със мощно развито възприятие за правдивост ", предава The Guardian.
Изданието показва известните досега обстоятелства за закононарушението и добавя, че България е на 111-о от 180 места в класацията на Reporters Without Borders по независимост на словото.
Виктория Маринова, административен шеф и водеща в локалната русенска телевизия TVN, бе изнасилена, пребита и задушена в Русе. Все още няма арестуван за закононарушението. От полицията обявиха, че работят по всички вероятни версии.
Тъй като последното предаване на Маринова е било обвързвано със арестуваните български и румънски публицисти (Димитър Стоянов от " Бивол " и Атила Биро от RISE Project Romania), разследвали разпределението на евросредства за компанията " Джи Пи Груп ", се появиха подозрения, че убийството може да е обвързвано с работата ѝ.
Междувременно от Асоциацията на европейските публицисти - България приканиха да не се спекулира със случая, до момента в който не се изяснят и потвърдят всички обстоятелства.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР