В шок съм, че внучката ми е обвинена в убийството

...
В шок съм, че внучката ми е обвинена в убийството
Коментари Харесай

Акад. Людмил Стайков: В шок съм, че внучката ми е обвинена за убийството на баба си Виолета!

" В потрес съм, че внучката ми е упрекната в убийството на баба си Виолета. Аз от доста години не поддържах връзка нито с нея, нито с баба й. О, боже, още не съм на себе си от случилото се! Какво да ви кажа - то когато се тръгне по този път, злощастие се случва, мъчително ми е. "

 

Това сподели пред " "  големият режисьор акад. Людмил Стайков, чиято внучка Ивет Стайкова бе упрекната през вчерашния ден в убийството на баба си - актрисата Виолета Донева. Възрастната жена бе открита убита в жилището си в столичния квартал " Изток " на 22 октомври. Полицията работи по няколко версии, преди да упрекна 18-годишната госпожица за осъщественото закононарушение. Ивет Стайкова е единствената щерка на единствения наследник на Виолета Донева и някогашния й мъж - Людмил Стайков. Вследствие опиатите, които е взимало, момичето е развило шизофрения и е било настанявано в психиатрия.

 

Според непотвърдена информация допреди няколко години девойката е била ученичка в столичното 76-о ОУ " Уилям Сароян ". Тя е била изключена поради доста отсъствия и от този момент не е продължавала образованието си.

 
 Снимки: Инстаграм Снимки: Инстаграм
 

Ивет Стайкова е подвластна от опиати през последните 4 година, а седмица преди да бъде упрекната за убийството на баба си - актрисата Виолета Донева, е намушкала приятеля си Виктор с нож в гърба. Това стана ясно в Софийския градски съд в понеделник. Арестуваната и окована с вериги на краката Ивет помоли за домакински арест, с цел да може да учи като частна ученичка, само че магистратите взеха решение да я задържат под стража.

 
 Експериментира с косата си Експериментира с косата си
 

" Не знам какво стана с това надарено дете. Участва във кино лентата на сина ми Иво - " Пъзел ". Да, имаше бъдеще, само че нещата очевидно са се трансформирали доста бързо. Както споделих, фамилията ми е тъжно, само че нищо друго не можем да създадем ", сподели акад. Стайков.

 

Големият ни режисьор след развода си с Виолета Донева има друга брачна половинка, както и други синове и внуци.

 
 Виолета Донева Виолета Донева
 

Според близки до сина на акад. Стайков - Иво, който е музикален режисьор, щерка му постоянно спяла при другари, като имало дни, в които даже не знаел къде е и какво прави.

 
 Геймърка от класа Геймърка от класа
 

" Баща й беше вдигнал ръце от нея. Раздялата на майка й и татко й беше отключващ фактор Ивет да се промени. За баща й това също беше сложен интервал ", споделят хора, работили с Иво.

 

От кино лентата " Пъзел ", който той прави през 2012 година, Стайков имал откъслечни прояви, въпреки да бил много надарен.

 
 С другар на по С другар на по " едно малко "
 

Напоследък бащата на момичето Иво не бил в положителни връзки с починалата си майка Виолета, само че щерка му Ивет постоянно осъмвала при баба си. Възрастната актриса се грижила постоянно за внучката си и й давала пари.
   Обичам шарените неща, споделя във влога си Ива Обичам шарените неща, споделя във влога си Ива
 

По маратонките на ученичката, по дънките, блузата и даже бельото й е открита кръвта на баба й, която е била намушкана доста пъти с нож.

 

Криминалистите имат и запис от камера, който демонстрира по какъв начин Ивет напуща блока след убийството. Седмица след закононарушението пък домоуправителят на входа намерил нож в градинката пред блока и се обадил на полицията.

 
 Провокациите са нейната буря Провокациите са нейната буря
 

Според юристите на Ивет Стайкова по оръжието няма следи от кръвта на жертвата, нито биологичен материал от клиентката им. Прокурор Господинов съобщи, че е назначена експертиза, само че още не е несъмнено дали това е ножът, с който е убита актрисата. Защитниците на момичето желаеха от съда да я освободи под домакински арест и да се назначи психиатрична експертиза, която да дефинира дали Ивет Стайкова е вменяема. От показанията на родителите, приятелите й, както и на лекари излиза наяве, че от 4 година внучката на убитата актриса редовно злоупотребява с опиати.

 

В месеците преди убийството на баба си Ивет е лежала два пъти в психиатрия. Първия път - след опит за самоубийство. Скочила на релсите на метростанция, а по-късно буйствала във влака от София към Пловдив и е свалена от полицията. Настанили я в единична стая в психиатрията в Пазарджик и я вързали с колани към леглото. Тогава е правено проучване на кръвта й, което посочило, че е дрогирана.

 

Обвинената в убийството на баба си Ивет е одобрявана за лекуване и в " Пирогов ", откакто скочила от зарязан градеж в София, описаха юристите й в правосъдната зала. Според тях не е правилно, че Ивет и баба й Виолета са се скарали за пари. Двете били в положителни връзки и даже за последно слушали дискове на френския композитор и модернист в електронната музика Жан Мишел-Жар в дома на актрисата.

 

Седмица преди убийството на Виолета Донева внучката й още веднъж е била в полицията. Тогава приятелят й Виктор се обадил със сигнал, че нападателната тийнейджърка го нападнала и го ранила с нож в гърба.

 

Според прокуратурата Стайкова би трябвало да е в ареста, тъй като е направила убийството в изискванията на домашно принуждение, а това основава заплаха за други хора, които ще се грижат за нея. След ареста тя е настанена в психиатрия, само че се държала нападателно и отказвала подпомагане за проучването й.

 

" Моля да ми дадете късмет за живот. Пледирам за домакински арест. Искам да изучавам и да почета паметта на баба си ", сподели през вчерашния ден ученичката пред съда.

 

Източник: Лили Ангелова,  " "

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР