В широки граници се задържаха за пореден ден температурите в

...
В широки граници се задържаха за пореден ден температурите в
Коментари Харесай

По-високи температури от средните за месеца в следващите дни

В необятни граници се задържаха за следващ ден температурите в страната. В доста региони, основно в Северозападна България, където духаше сдържан, краткотрайно мощен западен вятър, беше извънредно топло за началото на януари - 20° във Враца, 19° във Видин, Монтана и Ловеч, до момента в който в Сливен оптималната температура е едвам 8°.

Около нулата ще бъдат минималните температури на следващия ден сутринта.

Облачността ще е раздрана. Ще духа слаб до сдържан западен вятър, който по-късно ще отслабне и ще се ориентира от юг. Ще бъде най-вече слънчево, а оптималните температури ще останат по-високи от междинните за месеца, сред 12° и 17°, в София - към 12°.

Слънчево време ще доминира и в планините. Ще бъде прохладно, с сдържан, по високите и открити елементи - краткотрайно мощен западен вятър.

Температурите в курортите едва ще се намалят и оптималните ще са сред 3° и 10°.

Обширен многоцентров циклон дефинира времето в по-голямата част от Европа, като се изключи южните региони от континента, където и на следващия ден ще бъде най-вече слънчево. Значителни количества дъжд се чакат във Франция и тук-там в Централна Европа. На Пирeнейския полуостров ще бъде прохладно, ще настъпи и захлаждане.

Топло за сезона ще се задържи на Балканите, където облачността ще е раздрана. Слаби валежи ще има в северозападните региони от полуострова.

В необятни граници ще са температурите у нас в сряда. В Източна България ще духа слаб до сдържан югозападен вятър и ще остане топло за интервала, до момента в който в Югозападна България и западната част на Горнотракийската равнина ще е съвсем безшумно, тук-там с понижена видимости, а температурите там ще са сензитивно по-ниски. В четвъртък облачността ще се усили и до края на седмицата тук-там ще има и превалявания, най-вече от дъжд и слаби, a температурите значително ще се намалят.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР