В широки граници са минималните температури и днес, от минус

...
В широки граници са минималните температури и днес, от минус
Коментари Харесай

Усложнена зимна обстановка в събота

В необятни граници са минималните температури и през днешния ден, от минус 2° в северозападните региони до 15° по Южното Черноморие. В София, след 3° през вчерашния ден, тази заран беше 5°.

В следобедните часове ще духа слаб до сдържан, към момента югозападен вятър, и оптималните температурите ще се задържат извънредно високи, сред 12 и 19 градуса. След краткотрайно понижение, облачността още веднъж ще се усили и в края на деня ще завали дъжд.

Със мощен вятър в страната ще нахлува по-студен въздух и през нощта в Западна и Северна България дъждът ще премине в сняг, ще стартира да се образува и снежна завивка.

Утре в цялата страната се чака усложнена зимна конюнктура – значителни снеговалежи мощен вятър, а в Северна и Североизточна България, както и по планинските проходи ще има снежни виелици и навявания.

Очакванията са в множеството места снежната завивка да е сред 5 и 10 cм, в планинските региони до към 30. През деня температурите ще се намаляват и следобяд в по-голямата част от страната ще бъдат сред минус 3° и 2°.

С превалявания ще бъде и по Черноморието , като и по южното крайбрежие дъждът ще премине в сняг. Ще духа мощен североизточен вятър, а вълнението на морето ще се усили.

И в планините ще вали сняг и ще се образува снежна завивка. Ще бъде доста прохладно - ще духа мощен североизточен, а по високите елементи към момента югозападен вятър. По проходите ще има условия за виелици и навявания.

Ветровито и с превалявания от дъжд и сняг ще бъде и в по-голямата част от Балканите на следващия ден. Причината - средиземноморски циклон.

През нощта против неделя от север преваляванията ще стартират да отслабват и да стопират, най-късно, едвам сутринта в неделя в Рило-Родопската област. През деня облачността бързо ще намалее, а в по-голямата част от страната, като се изключи източните региони, вятърът ще отслабне. В началото новата седмица ще бъде слънчево, със утринни мъгли.

Последвайте ни във и Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР