В широки граници са минималните температури днес - от минус

...
В широки граници са минималните температури днес - от минус
Коментари Харесай

Без промяна ще остане времето и през почивните дни

В необятни граници са минималните температури през днешния ден - от минус 4° в Добрич и Казанлък до плюс 9° на морския бряг, в София - минус 2°.

И в последния ден от работната седмица температурите сутринта ще бъдат в огромен период - сред минус 2° и 5°, на морския бряг - до 8°, а на доста места още веднъж ще има мъгли.

През деня ще бъде най-вече слънчево. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от изток. Максималните температури едва ще се покачат и ще бъдат сред 10° и 16°, в София - към 13°.

Много положителни условия и за разходка, и за туризъм в планините на следващия ден. Ще бъде слънчево. Вятърът ще е слаб до сдържан, от юг-югоизток.

Температурите едва ще се покачат, спрямо през днешния ден и в курортите ще са сред 11° и 15°.

Северните елементи на Европа остават под въздействието на просторен циклон и времето там ще е облачно, студено и с превалявания - най-вече от сняг. С превалявания, само че от дъжд, ще е за следващ ден по Западното и Централното Средиземноморие. Над останалата част от континента ще е най-вече слънчево, в това число и съвсем на всички места на Балканите. По-значителна облачност, само че съвсем без превалявания, ще има над западните региони от полуострова.

У нас, през почивните дни температурите ще останат без смяна. В часовете преди обяд в доста региони ще има мъгли, тук-там трайни, само че в по-голямата част от страната, изключително в планинските региони и в планините, ще бъде слънчево. В началото на новата седмица се чакат превалявания и нова порция захлаждане.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР