В широки граници са минималните температури днес. Минус 3° в

...
В широки граници са минималните температури днес. Минус 3° в
Коментари Харесай

17 градуса и пролетно слънце до края на деня

В необятни граници са минималните температури през днешния ден. Минус 3° в Кюстендил, минус 1° в София и плюс 8°-9° по Черноморието, както и в Североизточна България, където времето през нощта беше облачно.

В следобедните часове облачността съвсем на всички места ще се раздра и в по-голямата част от страната ще бъде слънчево, със слаб южен вятър и оптимални температури сред 12 и 17 градуса.

През нощта ще бъде ясно, само че сутринта в низините и котловините видимостта ще бъде понижена от ниска облачност и мъгли. Минималните температури на следващия ден ще бъдат сред 1 и 8 градуса, а оптималните - сред 12° и 17°, по-ниски в регионите с по-трайни мъгли.

Ще бъде слънчево със слаб, в източните региони и по Черноморието - сдържан югозападен вятър. Слънчево ще бъде на следващия ден и на морския бряг. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Слънчево и уместно за туризъм ще е времето в планините . Вятърът ще е сдържан от запад. И там ще се задържи по-топло от нормалното за сезона. Максималните температури в курортите ще бъдат сред 10 и 14 градуса.

И на Балканите ще доминира слънчево време, само че в низините ще е мъгливо. Температурите още ще се покачат и ще са по-високи от междинните за интервала.

Слънчево ще бъде и в южните елементи от Апенините, както и в доста региони от Пиренеите. В доста региони от Централна Европа и Северна Италия ще вали и дъжд, и сняг, а над северните елементи от континента и в западните региони на Европейска Русия – единствено от сняг.

Валежи от дъжд и сняг се чакат и у нас в края на седмицата , както и значително захлаждане. Още в четвъртък ще стартира нарастване на облачността, само че ще остане към момента топло за сезона, а превалявания са малко евентуални.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР