В широки граници бяха температурите днес през деня - от

...
В широки граници бяха температурите днес през деня - от
Коментари Харесай

На Велика събота: Слънчево сутринта, следобед ще се заоблачи

В необятни граници бяха температурите през днешния ден денем - от 24, 25° в Хасково и Монтана до 13-15° по Черноморието.

През нощта над Западна България облачността ще се раздра и намалее, тук-там до ясно време, над източната половина на обособени места към момента ще превалява слаб дъжд. Вятърът ще е до сдържан, от юг. Минималните температури ще бъдат сред 6° и 11, в София към 6°.

Утре преди обяд ще е слънчево, само че към и след обяд ще се заоблачи и на доста места ще превали временен дъжд, в обособени региони ще прегърми. Има условия и за градушки. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е до сдържан. Максималните температури ще бъдат сред 18° и 23 градуса, по Черноморието - сред 16° и 20°.

В следобедните часове и там ще се развива купеста облачност и основно по южното крайбрежие ще превали временен дъжд, тук-там и ще прегърми. Вятърът ще е сдържан, преди обяд от югозапад, след обяд – от северозапад. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

И в планините следобяд ще бъде облачно, в масивите от Западна България ще превали и дъжд, а над 1800 метра - дъждът ще минава в сняг. Вятърът ще е сдържан до мощен от запад-югозапад, само че след обяд ще се ориентира от северозапад.

През нощта против Великден, над страната ще е ясно и съвсем безшумно. Температурите към среднощ ще са сред 9° и 14°. В неделя ще бъде слънчево с оптимални температури - сред 21° и 26°. През първата половина от идната седмица, повече слънчеви часове ще има до обяд, а след обяд и до среднощ тук-там, ще има валежи и гръмотевици; вероятни са и градушки.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР