В шестия ден на Уимбълдън ще сложим и край на

...
В шестия ден на Уимбълдън ще сложим и край на
Коментари Харесай

5 мача от ден №6 на Уимбълдън, които не бива да пропускате


В шестия ден на Уимбълдън ще сложим и завършек на мачовете от трети кръг в шампионата. Третият кръг постоянно е доста трогателен, тъй като в него към този момент поставените играят между тях, което подсигурява превъзходни дуели. В събота е тъкмо по този начин. Изборът е огромен, тъй че най-хубавият вид е да не пропускате нищо от спортния ден, само че въпреки всичко, ето кои са нашите оферти за пет мача, които да гледате наложително.

Коко Гоф – Аманда Анисимова

За начало на Централния корт ще следим страхотното американско дерби сред Гоф и Анисимова. Двете се познават добре още от годините си при девойките и сигурно имат голямо предпочитание да показват превъзходство една на друга.

2022-а се трансформира в най-успешната година за Анисимова. Тя ще опита да доближи до втората седмица на трети шампионат от Шлема.

Коко Гоф на собствен ред е на прага на топ 10 като завоюва 11 от последните си 13 мача с край на Ролан Гарос и полуфинал в Берлин.

Двете играха между тях на финала при девойките на US Open, извоюван изрично от Анисимова. В единствения им дуел при дамите обаче Гоф завоюва с 6-3, 6-3 на клей в Парма предходната година.

Кога и къде? Централен корт, от 15:30 часа


Паула Бадоса – Петра Квитова

Световната №4 против двукратната шампионка в Лондон. От 2014-а, когато завоюва за повторно Уимбълдън, Квитова е преодолявала третия кръг тук единствено един път. Тази година припомня, че е измежду най-хубавите на трева като завоюва купата в Ийстборн, първи трофей за нея от 2018-а насам. Дотук победи Жасмин Паолини и Ана Богдан като загуби единствено сет.

Бадоса нямаше проблеми против Луиза Чирико и Ирина Бара и по този начин се приближава на победа от второ постигане до четвърти кръг в Лондон.

Квитова завоюва единствения мач посред им досега – 7-5, 7-5 във втория кръг на Australian Open 2020.

Кога и къде? Централен корт, втори мач, към 17:30 часа


Ига Швьонтек – Ализе Корне

Световната №1 още веднъж е сложена на корт №1, където ще опита да удължи победната си серия, излизайки против опитната французойка Корне. В предходния кръг полякинята имаше известни проблеми против нидерландката Лесли Патинама Керкхове като даже загуби сет – нещо, което ѝ се случва рядко в последните месеци.

Тя е шампионка от Уимбълдън при девойките през 2018-а, само че при дамите няма чак толкоз опит на трева.

Корне има единствено едно постигане до четвъртия кръг в Лондон досега, а двете в никакъв случай не са играли между тях.

Кога и къде? Корт №1, втори мач, към 17 часа


Лоренцо Сонего – Рафаел Надал

Надал ще опита да продължи победната си серия от 10 триумфа против италианеца, против който в никакъв случай не е играл досега. Матадора имаше компликации в мачовете си с Франсиско Серундоло и Ричардас Беранкис, което прави идния дуел още по-интересен.

Мечтата за Голям шлем през 2022-а е жива и наподобява той ще даде всичко от себе си, макар разкритието, че преди няколко седмици е обмислял отдръпване.

Сонего реализира поврат от 0-2 против Денис Кудла в първи кръг, след което нямаше проблеми против Юго Гастон. Той има два финала на трева, а тази година доближи до четвъртфинал в Щутгарт.

Кога и къде? Централен корт, трети мач, към 20 часа


Ник Кирьос – Стефанос Циципас

Безспорно дербито на деня опълчва австралиеца и гърка, които излизат един против различен за пети път. До момента Кирьос е спечелил три пъти, в това число и дуелът им преди броени дни на шампионата в Хале. Поради това мнозина дефинират точно него като любимец в мача, а Циципас ще би трябвало да покаже най-хубавото от себе си, в случай че желае да не допусне ново отчаяние в шампионатите от Шлема.

Кирьос показва впечатляващо равнище в мача с Филип Краинович, в който загуби общо 6 гейма. Полуфиналите в Щутгарт и Хале също подсказват, че той е подготвен за огромно достижение в Лондон.

Циципас в профил различен австралиец в лицето на Джордан Томпстън, а увереността му е нараснала и от купата в Майорка, първа за него на тази настилка.

Кога и къде? Корт №1, трети мач, към 20 часа
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР