В шест училища в община Видин през новата учебна година

...
В шест училища в община Видин през новата учебна година
Коментари Харесай

11 паралелки в училища във Видин с по-малък брой ученици от норматива

В шест учебни заведения в община Видин през новата образователна година ще има паралелки с по-малък брой възпитаници от избрания най-малко, като предлагането за одобряване на поднормативните паралелки е гласувано от общинския съвет.
Необходима е смяна в просветителната конструкция във Видин, разяснява общинският консултант и шеф на Езиковата гимназия Любомир Георгиев.
"Нещата в община Видин не са по никакъв начин цветущи откъм демографския срив и демографската рецесия, която се следи. Непрекъснато се усилва броят на средищните учебни заведения, броят на маломерните паралелки. Явно нещата отиват към един добър разбор, който би трябвало да се направи от общинската администрация дружно с непрекъснатата комисия по обучение към общинския съвет за нова просветителна конструкция ", сподели той.
11 ще са през идната образователна година поднормативните паралелки в общината. Само 11 ще са първокласниците в Основно учебно заведение "Отец Паисий " във Видин, а паралелката втори клас в учебно заведение "Св. Климент Охридски " ще е с един възпитаник по-малко от норматива. В междинното учебно заведение по изкуствата "Св. св. Кирил и Методий " не се събират задоволително възпитаници за едно от паралелките в 12 клас. Средно учебно заведение "Петко Р. Славейков " е със усложнение да запълни две паралелки. В ОУ "Христо Ботев " в град Дунавци дефицитът на възпитаници е в първи, четвърти и пети клас. Там ще има и една слята паралелка. Заедно ще са са учениците от втори и трети клас. В Професионалната гимназия по селско стопанство "Г. М. Димитров " в града местата в паралелките до наложителния най-малко са 20.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР