В сградата офис площите са общо 15 600 кв. м,

...
В сградата офис площите са общо 15 600 кв. м,
Коментари Харесай

Старата сграда на КТБ е новият офис на Миролио

В постройката офис площите са общо 15 600 кв. м, съвсем 7 хиляди кв. м гаражи и 1 хиляди м други площи, а теренът е 2.2 декара

© Надежда Чипева Още по тематиката
Най-имотният доктор

Собственикът на " Софиямед " Михаил Тиков купува за 40 млн. лева ИПК " Родина "
20 юли 2018
Едоардо Миролио купи марката за облекла DiKa

Италианският бизнесмен възнамерява да отвори пет фирмени магазина във Франция
19 юли 2018
Акционерна рокада в " Булгартабак " къса връзката с обещаното от приватизатора

Австрийското BT Invest продаде каузи си на лихтенщайнските си притежатели и по този начин може да избегне неустойки
16 юли 2018
Краят на войната " Техномаркет-Глориент "

След година и половина правосъдни битки следената от Делян Пеевски верига за техника се споразумя с главния си хазяин
15 дек 2017
Държавата влезе в комплицирана скица по преодоляване на " Дунарит "

Компания към икономическото министерство през няколко медиатора купува за 47 млн. лева вземането, посредством което Пеевски опитваше да блокира договорката с " Емко "
28 авг 2017
Делян Пеевски е платил за постройката на bTV 2.8 млн. евро

От нотариалния акт за продажбата на парцела излиза наяве, че цената е доста по-ниска от оповестената по-рано
10 фев 2016 Италианецът с български паспорт Едоардо Миролио има един главен бизнес - текстилният. Но с оборот от над 230 млн. лева годишно към него към този момент има орбита от други инвестиции - едноименна винарна, стилният бранд DiKa, столичната офис постройка Интерпред. Сега прибавя още една инвестиция в парцел, което го прави и сериен състезател на този столичен пазар. Миролио придобива последната централа на банкрутиралата КТБ на бул. " Цар Борис III ". Пред " Капитал " предприемачът изясни, че купува офис постройката от Уникредит Булбанк и договорката ще е реалност до края на юли.

Извън новата огромна имотна договорка за 15-етажната постройка, историята е много по-завързана и още веднъж води към мъчителната връзка на Миролио с тандема (вече врагове) Пеевски - Цветан Василев. Всъщност италианецът още при започване на юни е купил половината от постройката за съвсем 20 млн. лева от сдружението " Дипи " на Добрин Иванов, косвено обвързвано с депутата от Движение за права и свободи.

По информация на " Капитал " Миролио доста евентуално ще купи и различен парцел - незавършеното студио на bTV в Бояна, добито преди време от компания от орбитата на депутата от Движение за права и свободи (виж карето). Планът е за промяна в офис постройка, като към този момент тече ремонт. Миролио съобщи пред " Капитал ", че оглежда постройката, само че сигурна договорка няма.

Спиралата към първата половина на постройката

Връзката на Миролио с КТБ стартира през 2013 година, когато той влиза в капиталови партньорства с Цветан Василев - италианецът купува дялове в сдружението за земеделска земя " Агро финанс " и в " Булгартабак " (които към този миг се управляват от банкера). Вероятно поради великодушните лихви той мести и спестяванията си в КТБ. Фалитът на банката през 2014 година блокира фирмени и персонални депозити за съвсем 90 млн. лева С цесии той избавя голямата част от тях - като придобива половината " Техномаркет " и взимане от оръжейния цех " Дунарит ". Това имущество след това се озовава в следени от Пеевски компании. Така историята се завърта до 2017 година, когато вземането от " Дунарит " се трансферира по дълга верига, минаваща през към този момент упоменатия съсобственик в купуваната постройка на " Цар Борис III " Добрин Иванов - оръжеен търговец и неотдавна притежател на ТВ Европа. Миналия декември той получава част от постройката от синдиците на КТБ в подмяна на вземането от " Дунарит ". При прехвърлянето " Дипи инвестмънт " взима до петия етаж и две подземни равнища гаражи от над 8 хиляди кв. м, както и част от земята, при оценка от малко над 20 млн. лева

В имотния указател се вижда, че при започване на юни, компанията " Миролио риъл естейт 1 " купува обектите на " Дипи " дружно със земята за 19.56 млн. лева Заради комплицираните връзки от предишното представител на бранша на недвижимите парцели допусна, че договорката може и да е част от триъгълна или даже по-сложна интервенция. Най-малкото тъй като собствеността е разграничена и едновременната покупка не е допустима за всеки. Миролио посочи, че придобиването на бизнес центъра на " Цар Борис III " " няма общо със договорката за " Техномаркет ", а е пазарна договорка ".

Италианската част от историята и постройката

Уникредит Булбанк придобива своята половина от постройката по линия за заем. В края на юли 2014 година, месец след затварянето на КТБ, компанията от групата на Цветан Василев " Бромак финанс ", трансферира част от обектите на италианската банка. Сделката е за към 40% от офис площите в постройката (етажи 6 - 15), гаражи, ресторант и партерни пространства, оценени на 35.9 млн. лева Така, в случай че механично се съберат към този момент платената цена и тази оценка, излиза, че Миролио влага към 55 млн. лева в постройката. Вероятно цената е по-ниска, защото офис етажите са празни, без няколко наети от IT компания. " Плановете ни са това да бъде офис постройка като " Интерпред " - Едоардо Миролио

От Уникредит Булбанк отхвърлиха да разясняват договорката и параметрите на парцелите, които към момента са нейна благосъстоятелност, поради банкова загадка.

Отделно банката управлява и студиата на ТВ7, които са залепени за офис постройката. До декември 2016 година те са били благосъстоятелност на " Партнер лизинг " (пак от групата на КТБ и Василев), само че земята и постройката с повърхност 2282 кв.м са добити през правосъден реализатор от кредитора си Уникредит Булбанк през сдружението " Уктам ", с едноличен притежател " УниКредит Търн-Араунд Мениджмънт ЦИЕ ", регистриран в Австрия, а предходната година има и ипотека от банката. Студиата бяха предлагани от правосъден реализатор през годините при оценка 4.4 млн. лева, по-късно паднала на 2.4 млн. лева Реалното прекачване обаче е станало на 1.65 млн. лева Няма информация дали в този момент Миролио ще придобие и тези студиа. От тв студио, през Пеевски, до офис

Недостроената постройка на бТВ в Манастирски ливади беше купена в края на 2015 година от " Балканска медийна компания " (50% благосъстоятелност на Пеевски и 50% на майка му Ирена Кръстева) за 2.8 млн. евро. След серия прехвърляния последно парцелът се намира в " Сф-БТ ", което от месеци е под контрола на дубайската офшорка " Булгартабак трейд ФЗЕ ". Цената е 63.7 млн. лева.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР