В сградата на старото кино Балкан през 1945 г. отваря

...
В сградата на старото кино Балкан през 1945 г. отваря
Коментари Харесай

Младежкият театър и на 73 години обича и радва със спектакли младите зрители

В постройката на остарялото кино " Балкан " през 1945 година отваря порти Народен спектакъл за младежта. На паметната дата 25 януари театърът има първа премиера „ Котаракът в чизми ”.

Въпреки сложното начало, фантазията да се сътвори спектакъл, отдаден на спектаклите за деца, се трансформира в действителност.

Младежкият спектакъл постоянно сменя адреси до 2006 година, когато се прерязва лентата на новото пространство на познатия адрес бул. „ Княз Дондуков ”.

С Указ на Президента от 27 януари 2006 година, театърът приема името на един от изключителните и най-силно свързани с историята на младежката сцена актьори - артистът Николай Бинев.

В наши дни Младежкият спектакъл ни показва както пиеси за деца, по този начин и съществени или комедийни постановки за възрастни. Директорът на театъра Владимир Люцканов разяснява:  Снимка
Най-посещаваното ни зрелище сега е комедията „ Разделям двойки по домовете “ от Здравко Митков, с актьорите Искра Донова, Михаил Билалов и Николай Луканов. Няма свободни места, хората имат голяма потребност да се разтоварят от всекидневието си. Но това не значи, че е най-хубавият ни театър. Ние поддържаме постановки, които уголемяват таргет групата, посещаваща Младежкия спектакъл. Ние сме институт, който възпитава усет.

След като зарадва публиката си с „ Хензел и Гретел “ и „ Бременските музиканти “, театърът ще ни изненада и с още една премиера - комедията „ Cock ” ( “Петел ”). Пиесата на Майк Бартлет от Стайко Мурджев, с актьорите Рая Пеева, Александър Хаджиангелов, Бойко Кръстанов и Михаил Билалов ще можем да забележим на 9 февруари. Съвесем скоро, на 27 януари от 19 и 21 часа, можем да гледаме постановката „ Верига от думи “, която ще се играе в неофициално пространство в театъра, а точно климатичната апаратура.
Ако имате предпочитание да посетите представлението, би трябвало да знаете, че местата са единствено 25 на брой.

Тук в Младежкия спектакъл царува колегиална, другарска атмосфера.Изпъстрен е с младежи, които репетират в коридорите по през целия ден.

73-тия си рожден ден Младежкият спектакъл ще отпразнува с красива галерия на фотографии от Адриана Янкулова.
Тя се открива през днешния ден в 17 часа във фоайето на театъра.
Честванията ще продължат със спектакъла „ Еквус “ и ще завършат с разрязването на огромна торта, отдадена на годишнината.
Директорът на театъра Владимир Люцканов пожела на сътрудниците си:
Да са здрави. Когато хората са здрави, всичко друго върви. Да се пазят и да не губят религия, че това, с което се занимаваме е стойностно.

Честит празник и от нас!
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР