В сградата на РИОСВ – Варна се проведе работна среща

...
В сградата на РИОСВ – Варна се проведе работна среща
Коментари Харесай

Китайци искат да строят завод край Варна

В постройката на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Варна се организира работна среща сред управлението на екоинспекцията и представители на китайска корпорация, евентуален вложител за варненския район.

Основната цел на срещата бе изследване на опциите и изискванията, свързани с бъдещо създаване на цех за биоферментация в България и на територията на област Варна, оповестиха от Регионална инспекция за опазване на околната среда за Moreto.net.

На срещата участваха и специалисти от разнообразни посоки на профилираната администрация към екоинспекцията (превантивна активност, води, атмосферен въздух, рискови химични субстанции, предпазени зони и територии и др.).

Екипът от специалисти срещна в детайли вложителите със наложителните процедури според българското екологично законодателство, които е належащо да бъдат извършени в хода на осъществяване на бъдещото капиталово предложение. Бяха разяснени и някои от главните условия регламентирани в европейското и национално екологично законодателство.

Инвеститорът от своя страна съобщи, че като водещо в света дружество за биоферментация разполагат с съвременна индустриална технология и се придържат към концепцията за екологична отбрана на околната среда.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР