В сградата на Народното събрание БСП провежда разговори за съставяне

...
В сградата на Народното събрание БСП провежда разговори за съставяне
Коментари Харесай

БСП и Демократична България“ седнаха на масата за преговори

В постройката на Народното събрание Българска социалистическа партия организира диалози за сформиране на държавно управление в границите на третия мандат с „ Демократична България “.

„ Допускам, че първият ни диалог ще бъде по-лесно, тъй като сме съавтори на програмата, която сме сложили за разискване като първи кръг от договаряния за сформиране на държавно управление. И пред вас заявяваме сериозната си подготвеност да опитаме да съставим постоянен кабинет и парламент, който да работи “, съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

„ За нас е значимо и бих желал да изкажа нашето задоволство от значимия метод да преглеждаме третия мандат като групов мандат.

Радваме се, че стъпваме на програмата, която изработихме дружно в границите на опита за първия мандат. По-скоро ще се включим интензивно в процеса, когато уповавам се към този момент има излъчена кандидатура за министър председател от страна на „ Продължаваме промяната “, сподели от своя страна Христо Иванов.

„ Предизвикателствата и рецесиите, пред които е изправена България, са доста по-силни от разликите, които имаме. Затова сме и на тази маса. Подхождаме градивно и отговорно за това да бъде основано ръководство, тъй като рискът България да остане в зимните месеци без парламент е огромен. Този риск дава опция за политическа дестабилизация, която обслужва проекта на Борисов за реституция и ние няма да допуснем това “, безапелационен бе Атанас Атанасов.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР