В сградата на лабораторията ще бъдат разположени кабинетите и на

...
В сградата на лабораторията ще бъдат разположени кабинетите и на
Коментари Харесай

„Рамус“ отвори нова лаборатория в Русе

В постройката на лабораторията ще бъдат ситуирани кабинетите и на двама водещи лекари в Русе - доктор Ивалина Граматикова, която е акушер гинеколог и доцент Пенчо Генов, експерт уролог

Нова лаборатория от веригата „ Рамус “ бе открита довечера в Русе.

Сред формалните посетители на събитието беше и регионалният шеф Анатоли Станев. Според него вложенията в бранша на опазването на здравето би трябвало да бъдат насърчавани, защото те са от значително значение за обществото. „ Вярвам, че и тук русенци ще могат да разчитат на бързи и точни резултати, които са от изключителна значимост за диагностиката и последващото им лекуване “, сподели още Станев. Той изрази убеденост също, че лабораторията ще бъде измежду образците в района за използването на най-високите медицински стандарти и синоним за уместност в цялостното здравно обслужване. „ Пожелавам ви доста нови триумфи и продължавайте да бъдете все по този начин новаторски и виновни “, добави още регионалният шеф. Макар инвестицията да е напълно частна, регионалният шеф означи, че Европейският съюз дава отлични благоприятни условия за финансиране на планове в съвсем всички сфери.

Лабораторията се намира на бул. „ Липник “ 16 и ще работи всеки работен ден от 07:30 до 19:00 часа, а в събота от 08:00 до 13:00 часа, осведомиха от Областна администрация - Русе.

Така обектите на СМДЛ „ Рамус “ в района към този момент станаха осем, като един от тях е в Бяла. Във всеки от тях пациентите могат да разчитат на професионално отношение и уместно внимание. Лабораторията работи и по контракт с Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/, което значи, че прави и цялостен пакет от проучвания с направление. Основната част от тестванията се създават в деня на взимане на пробите. Само обособени, високо профилирани проучвания, се правят по график в избрани дни от седмицата. Това е допустимо, тъй като в „ Рамус “ употребяват съвременна инсталация от най-голям клас и консумативи с чудесно качество. Гаранция за качество на работата на здравната лаборатория е присъединяване ѝ във всички национални, както и в редица интернационалните системи за външен надзор. Показателно е, че при всяка направена от оторизираните институции инспекции СМДЛ „ Рамус “ има отлични оценки за всички следени параметри.

Във връзка с цялостната си широкоспектърна активност лабораторията минава ежемесечни одити от разнообразни профилирани интернационалните компании. Лаборатория „ Рамус “ е участник в британската система за външна оценка на качеството QCMD. Това е документ за сполучливо присъединяване с отлична оценка за всички проби.

Също по този начин СМДЛ „ Рамус “ употребява актуален програмен продукт, който обезпечава отбрана на персоналните данни на пациентите.

СМДЛ „ Рамус “ ООД включва над 300 филиала в цялата страна, като 30 от тях са оборудвани като централни лаборатории. В „ Рамус “ работят повече от 100 експерти с висше здравно обучение и приети специалности по клинична лаборатория, микробиология, вирусология, имунохематология, клинична патология и здравна паразитология. Лабораторията дава опция за безвъзмездна консултация на пациента за избор на подобаващи назначения и интерпретация на готовите резултати от доктор със съответна компетентност.

Екипът на лабораторията в региона е над 20 души, като в постройката на бул. „ Липник “ ще бъдат ситуирани кабинетите и на двама водещи лекари в Русе: доктор Ивалина Граматикова, която е акушер гинеколог и доцент Пенчо Генов, експерт уролог.

Лаборатория „ Рамус “ е измежду водещите лаборатории в Европа и Съединени американски щати – с богат опит и потвърдено сполучлива работа по разнообразни интернационалните планове и клинични изследвания, с голям брой осъществени планове в България.

Новата лаборатория бе осветена от отец Светослав Георгиев от Русенската света митрополия. На събитието участваха още шефовете на РЗИ и РЗОК доцент доктор Александър Парашкевов и Мариела Личева, както и голям брой лекари от района.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР