В сезона на ремонтите чакаме средно между 2 и 6

...
В сезона на ремонтите чакаме средно между 2 и 6
Коментари Харесай

Цените на ремонтите скочиха двойно, а майстор се чака с месеци

В сезона на ремонтите чакаме приблизително сред 2 и 6 месеца за майстори. Заради взрива в строителството – търсенето на служащи за довършителни действия се е повишило фрапантно, регистрират от сектора. А това води и до рекорден растеж в цените на ремонтите, оповестява NOVA. Само за година цените на майсторите са се удвоили, демонстрира инспекция на офертите в страната.

 

Ако през последните месеци ви се е наложило да ремонтирате жилището си към този момент сте усетили растежа на цените, както при строителните материали, по този начин и при разноските за труд. Така единствено за година финалната сметка за ремонт е съвсем двойна по отношение на година по-рано.

 

Ако довършителните действия за дребен апартамент предишното лято са коствали 15 хиляди лева, в този момент ще костват 30 хиляди

 

Офертите на пазара демонстрират, че бюджетът за ремонт на двустайно жилище стартира от 30 хиляди лева, а при по-големите апартаменти потребителите би трябвало да отделят най-малко 50-60 хиляди лева

 

Ако пък ремонтирате остарял, поради къртене, транспортиране и замяна на инсталациите - с към 50 % повече.

Напук на инфлацията в бранша търсенето е най-малко с 15-20 % повече спрямо предходни години. И за майстори се чака приблизително сред 2 и 6 месеца.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР