В сезона на пожарите - система за ранно откриване помага

...
В сезона на пожарите - система за ранно откриване помага
Коментари Харесай

Мобилна система за наблюдение помага за откриване на ранни пожари

В сезона на пожарите - система за ранно разкриване оказва помощ на огнеборците в страната.

Една от мобилните системи, чиито датчици улавят всяко повишаване на температурата, се намира в Сливен.

Наш екип участва на дежурство дружно с пожарникарите.

Снимка: bTV

На външен тип като колите за гасене, има и такива, които са комплицирана система от уреди. Инфрачервена камера улавя повишаване на градусите в периметър от 10 км.

" Тогава стартира да дава звуков сигнал и написа, има засечен пожар, като изпод излиза с текст. После с дневната камера, слагаме я на главния екран, уголемяваме го и оттук насетне си поемаме контрола ", изясни инсп. Мариян Йоргов, бранш „ Пожарогасителна и избавителна активност " - РДПБЗН-Сливен.

Снимка: bTV
При всеки подобен сигнал мобилният екип рапортува в пожарната.

Автомобилът освен открива, само че и гаси, до момента в който дойдат екипите, споделя старши контрольор Росен Георгиев.Д ни наред той и сътрудниците му водиха борба с огъня над Твърдица.

" Единия маркуч за високо налягане, а в профил е другия със самите револвери за гасене. Когато наоколо се открие пожар, може да се стартира в началото да се гаси, с цел да можем да предотвратим по-голямото разгръщане на даден пожар ", сподели Георгиев.
Снимка: bTV
" За жал сме малко хора. Аз съм неотдавна, един от чиновниците, които може да работи с програмата и системата за мониторинг на горски пожари. Всеки ден има страсти и напрежение в тези интервали ", изясни контрольор Стефан Димитров.

Според статистиката 90% от пожарите са резултат от човешка немарливост.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР