В сезона на пътуванията сме, а ако имаме дете, значи

...
В сезона на пътуванията сме, а ако имаме дете, значи
Коментари Харесай

Как пътуването с дете да не се превърне в кошмар

В сезона на пътуванията сме, а в случай че имаме дете, значи имаме и една грижа повече, когато се приготвяме за път. Малкият член на пътуващата компания изисква освен повече багаж, който да има къде да съберем, само че и доста внимание към детайлите.

С кола

Дългите пътувания са мъчно търпими за нас, възрастните, пък какво остава за децата? Добре е дестинациите, които избираме, да бъдат на не повече от пет-шест часа път. Или в случай че ще предприемем преход от 100 км. да вземем за пример, би трябвало да съобразим задоволително дълги почивки , а най-добре и една нощувка, с цел да си избегнем непотребни нерви.

Децата от година нагоре е мъчно да останат на едно и също място в продължение на няколко часа без да не се изнервят. Добре е авансово да проучим маршрута и да набележим точки за прекъсване , където ще можем да се разтъпчем с хлапето, а и да го оставим малко да се забавлява на детска площадка да вземем за пример.

 Снимка 360672

По време на пътя би трябвало вниманието на детето да е непрекъснато ангажирано. Всеки родител знае какво харесва най-вече на хлапето. Любимите играчки са наложителни, а обичаните песни и аудио книги също са добра опция.

Ако хлапето ни е по-голямо, можем да се развличаме дружно, като да вземем за пример познаваме марките на минаващите коли. Ако пък пътуваме с бебе, би трябвало да се съобразим доколкото е допустимо с навиците му на сън и да вземем с нас и възглавничка или одеялце от леглото му , с цел да може по-лесно да заспи в колата или в хотела.

Със аероплан

Летенето става все по-достъпна и желана опция. А въпросът след каква възраст можем да качим бебето на борда, е много условен. Все отново, целесъобразно е да има половин годинка .

 Снимка 360670

Задължително чантата в всичките му такъми би трябвало да бъде с нас, както и задоволително дрешки и завивки , тъй като в самолета може да бъде много хладно за едно бебе.

Добре е да предпочетем място до прозореца, с цел да си осигурим повече уединение. За предпочитане са и местата в предната част на самолета , където стюардесите могат да ни окажат подпомагане при наше предпочитание или да погледат детето, до момента в който отидем до тоалетната.

Кацането и излитането за мнозина не са от най-приятните чувства. А точно тогава бебетата на борда стартират най-силно да плачат, тъй като смяната в налягането не им се отразява добре. В тези минути първоначално и края на полета би трябвало да прибегнем до помощта на биберон или шише за храненето, което носи утешение .

 Снимка 360674

Настаняване

Когато пътуваме с дете, по-добрата опция са жилища и къщи чартърен, а не хотел . Така освен че може да ни излезе по-евтино, а и изборът е значителен, само че и хлапето ще се усеща по-уютно . Хотелската стая несъмнено не прилича на дом и това води след себе си стрес.

 Пътуване с другари (и без проблеми)
Пътуване с другари (и без проблеми)

Голямата компания - не всеки път лесна задача

Ако въпреки всичко нямаме особени опция, би трябвало да опаковаме в багажа и няколко обичани движимости от домашния интериор , които да оказват помощ на детето да се приспособява по-лесно.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР