В сезона на отпуските - цените на горивата не спират

...
В сезона на отпуските - цените на горивата не спират
Коментари Харесай

С 20 ст. за литър са скочили цените на горивата от началото на август

В сезона на отпуските - цените на горивата не стопират да вървят нагоре. За последния месец се регистрира растеж от близо 20 стотинки за литър.

Само през днешния ден бензинът е поскъпнал приблизително с две стотинки, дизелът с една, сочат данните на платформата " Фуело ". За месец бензинът е поскъпнал с близо 20 стотинки и през днешния ден цената му по бензиностанциите доближава до 2,76 лева./л. Дизелът се е покачил с 0,27 лева и сега той коства 2,75 лева./л.

Газта към този момент коства 1,16 лева за литър, а метанът доближава до 2,00 лева.

Теодора е на педала ежедневно, споделя, че покачването на цените на горивата се отразяват на джоба ѝ. " Най-често пътувам до Червен бряг, има бензиностанции, в които цените са по-ниски. Определено предишното лято ми беше по-евтино ", споделя тя.

" Растат цените на интернационалните тържища на готовите артикули. Растат, тъй като сме в летен сезон, потреблението на бензин се усилва, усилва се и потреблението на дизел. Продължаваме да чакаме постепенно и гладко повишаване на цените, уповавам се не с доста ", разяснява Светослав Бенчев.

" В Гърция през днешния ден литър бензин коства 3,86 лева, дизелът - 3,41 лева, дължи се на акцизната цената, която в България е 10-15 стотинки по-ниска, в сравнение с там. В Румъния цените са с 15-20 стотинки по бензиностанциите по-високи от България ", изясни още Бенчев.

На някои от хората се постанова да лимитират пътуванията си точно поради по-скъпото гориво. Експертите чакат сензитивно нарастване на цените и през идващите месеци.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР