В северозападната китайска провинция Гансу са били потвърдени 17 нови

...
В северозападната китайска провинция Гансу са били потвърдени 17 нови
Коментари Харесай

Китай съобщи за 17 нови случая на коронавируса, пренесени от Иран

В северозападната китайска провинция Гансу са били доказани 17 нови случая на ковид, пренесени от Иран, с което общият брой на инфектираните там става 28, оповестиха локалните здравни управляващи, представени от Българска телеграфна агенция.

Седемнайсетте нови пациенти са измежду поставените под карантина пасажери, които са влезнали в провинциалната столица град Ланчжоу с постоянни полети от Иран сред 2 и 5 март, заяви здравната комисия на Гансу в изказване на уеб страницата си. Преди това в Гансу са били доказани 11 пренесени от Иран случаи на болестта. Общо 283 пасажери, пристигнали от Иран, сега са под карантина, се споделя в изказването.

Единствените нови случаи на заразяване с ковид в китайската провинция Хубей са тези в град Ухан

Миналия месец Гансу стана първата китайска провинция, която намали степента на подхванатите ограничения от първо (най-високото) на трето равнище, като отражение на неналичието на нови случаи на ковид.

Виетнам заяви през днешния ден за първия нов случай на ковид от три седмици, съобщи още организацията, като се базира на кмета на Ханой Нгуен Дук Чунг. Двайсет и шест годишна жена е била призната през вчерашния ден в болница във виетнамската столица със признаци на тресчица, сподели Чунг на конференция. Тя се е върнала в понеделник от пътешестване в Европа, по време на което е посетила Лондон, Милано и Париж.

Виетнам до момента е удостоверил 17 случая на ковид, в това число този на младата жена. 16 от пациентите към този момент са излекувани и изписани от болница. Засега във Виетнам не са регистрирани смъртни случаи от вируса.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР