В Североизточен Китай продължават да се изсипват валежи след преминаването

...
В Североизточен Китай продължават да се изсипват валежи след преминаването
Коментари Харесай

Расте броят на загиналите и безследно изчезналите при наводненията в Североизточен Китай

В Североизточен Китай не престават да се изсипват превалявания след прекосяването на тайфуна " Доксури ", като управляващите оповестяват за още починали и изчезнали, както и за хиляди евакуирани, съобщи Ройтерс.

Според държавните медии един човек е умрял, а петима са изчезнали в град Шулан в провинция Цзилин, където преваляванията не престават към този момент пети ден.

Над 14 300 души са били евакуирани от града, чието население надвишава 700 000. До оня ден следобяд междинното количество на преваляванията в града е достигнало 111,7 мм. 

Китай се бори с рекордни превалявания в някои региони, до момента в който други страдат от тежки горещини и суша, които заплашват реколтата.

При наводненията край Пекин и в прилежащата провинция Хъбей тази седмица починаха минимум 22 души.

В североизточната провинция Хейлунцзян, която е известна като " огромната северна житница " на Китай, дъждовете наводниха ферми и улици, което докара до евакуацията на хиляди хора.

В град Шанчжъ проливните дъждове трансфораха пътищата в реки и наводниха хиляди семейства.

Националните органи за изключителни обстановки оповестиха, че има заплаха 25 реки в Хейлунцзян да прелеят. В провинцията са изпратени избавителни екипи.

В Харбин, столицата на Хейлунцзян , се е наложило да бъдат евакуирани повече от 53 000 души, защото многочислените водохранилища и реки са надхвърлили безвредните си равнища. Водната буря е засегнала и към 41 600 хектара аграрни площи.

В град Юйшу в провинция Цзилин наводненията постановиха евакуацията на към 19 000 души.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР